Wistjij
Woning en Tuin

De perfecte wandlamp voor in de badkamer.

Je ziet ze niet zo vaak maar ze bestaan: wandlampen voor in de badkamer. Meer nog dan voor andere kamers in onze woning moeten we er bij het kiezen van lampen voor in onze badkamer op letten dat ze een veilige vorm van verlichting bieden. Er zijn keurmerken die aangeven of een armatuur voldoende waterdicht is, dit keurmerk is de IP44 norm, wanneer je dit keurmerk ziet is hij zeker goedgekeurd voor de badkamer.

Waarop letten bij het kiezen van een wandlamp voor je badkamer? Ga na of de wandlamp geschikt is voor warme en vochtige ruimtes. We weten allemaal dat de combinatie water en elektriciteit niet werkt en leidt tot gevaarlijke situaties. Let er dus zeker op dat de lamp snoerloos is en volledig spatwaterdicht. De meeste winkels hebben een aparte rubriek speciaal voor badkamerverlichting waar ook wandlampen in voorkomen. Informeer je dus zeker goed.

Ook voor de badkamer zijn er in alle mogelijke uitvoeringen wandlampen beschikbaar. In tegenstelling met wandlampen voor andere kamers zal je hier echter meestal lampen vinden gemaakt uit glas of kunststof en niet uit stof. Dit om een hogere duurzaamheid te bieden omwille van de specifieke omstandigheden. Je kan opteren voor een wandlamp als gewone verlichting voor je badkamer of je kan gaan voor sfeerverlichting. Meestal zijn dit kleinere wandlampen die over een dimfunctie beschikken. Op die manier kan je de verlichting gebruiken als bijkomend element om sfeer te creëren in je badkamer, een plaats die veel van ons gebruiken om even tot rust te komen en te ontsnappen aan alle verplichtingen.

Belangrijk is dus dat voordat  je een wandlampen aankoopt voor je badkamer je de veiligheid ervan checkt. Dit is voor deze kamer net iets meer specialistenwerk dan voor andere kamers van je woning. Met een beetje opzoekwerk vind je zeker en vast een wandlamp die je badkamer mooi en veilig maakt. Op het internet vind je ook vele diverse soorten en wordt je over het algemeen goed voorgelicht.

De perfecte wandlamp voor in de badkamer.