Wistjij
Gezondheid

Meest gebruikte massages

Een massage zal wel iedereen fijn vinden om te ondergaan. Om lekker je rug, schouders eens  te ontspannen. Maar er zijn nog tal van andere soorten massages die andere doeleindes hebben.  In dit artikel gaan we een aantal massages bespreken en je bijbrengen waarvoor ze dienen en hoe deze massage gegeven word.  Er zijn zelfs massages  die gebruikt worden als alternatief voor een rimpelbehandeling met botox 

De eerste massage die we gaan bespreken is de sportmassage en is perfect voor  iemand die veel en intensief sport. Er zijn 3 onderverdelingen in deze massages. De eerste onderverdeling is een preventieve massage,  deze ondergaan sporters de verschijnselen die ontstaan na het sporten af te zwakken.  Hier gaat men de stoffen die ervoor zorgen dat kramp of pijn ontstaat  uit je lichaam masseren.  Vervolgens heb je ook de voorbereidende massage, deze worden het meest door sporters gedaan  net voor een wedstrijd. Met deze massage wil men de spieren van de sporter opwarmen en activeren.  De 3de mogelijke sportmassage is de herstellende sportmassage die zorgt voor het ontspannen van je  lichaam en daardoor zal je sneller herstellen na je training of wedstrijd.  Daarom dat deze massage het meest gebruikt worden bij  marathon lopers.  Sportmassages  zijn niet alleen voor sporters maar zijn ook voor personen die niet veel sporten maar wel veel stress ervaren. Stress kan dezelfde symptomen  voorbrengen als een sport inspanning.

Een bindweefsel massage kan verschillende voordelen met  zich meebrengen. Eén van de hoofdredenen dat een bindweefselmassage zo populair is, is dat het zorgt voor verhoogde aanmaak van collageen in je huid en collageen zorgt ervoor dat je lichaam minder rimpels verkrijgt. Het is dus eigenlijk een rimpelbehandeling zonder operatie.  Een bindweefsel massage kan er ook voor zorgen dat  pijn in je spieren verminderd kan worden door de  verklevingen in je lichaam af te breken.

Meest gebruikte massages