Wistjij
Image default
Gezondheid

E-sigaretten zijn de nieuwe alternatieve manieren van roken

De traditionele sigaretten bevatten ruim 4000 chemicaliën en gifstoffen, waaronder zelfs cyanide. Dit betekent dat voor elke gerookte 10 pakjes à 20 sigaretten er ongeveer 2 g teer (een theelepel) in de longen achterblijft. De schadelijke effecten van roken komen niet van de tabak of nicotine zelf, maar van de rook die ontstaat tijdens het verbranden van de tabak, die we daarna inhaleren. Door de vele gezondheidsproblemen die het traditionele roken met zich meebrengt, zijn de dagen van roken in café’s, bars, openbare gelegenheden en ga zo maar door voorbij.

Maar een e sigaret is wettelijk niet aan banden gelegd, dit betekent dat u hem overal mag gebruiken. Het is volgens de wet geen tabaksproduct en mag u hem in principe overal roken. Uiteraard kunnen organisaties of bedrijven huisregels in het leven roepen, zodat een e sigaret niet is toegestaan. Deze opgedragen regels zullen we ons aan moeten houden, zie het maar als geweigerd worden in een uitgaansgelegenheid met niet de juiste dresscode.

Weg met die onaangename geuren.

Een e sigaret is een apparaat op batterijen waarmee u een doses verdampte nicotine of niet-nicotine oplossing kunt inhaleren. De bedoeling is u het gevoel te geven als bij het inademen van tabaksrook, maar dan zonder rook. De oplossingen zijn aangenaam geurig en zullen dat ook zijn voor de mensen in uw omgeving. Het vaporiseren van deze geurige dampen zullen uw zintuigen doen genieten als die van een authentieke, realistische rookervaring.

De geur verdwijnt ook weer in een oogwenk, zodat er geen nare brandgeur blijft hangen in uw kleding of in die van de omstanders. Verstokte rokers zullen merken dat met een e sigaret hun reukvermogen weer tot leven komt. Een van de voordelen hiervan is dat het de smaak doet verbeteren, waardoor ze meer zullen genieten van eten.

Kies de gewenste nicotine sterkte.

Voor een ea-sigaret zijn verschillende E-liquids verkrijgbaar. De verschillen zitten hem in de sterkte van de nicotine die een vloeistof kan bevatten. Zo heb je vloeistoffen met 0-3-6-12-18mg nicotine. Perfect voor mensen die het roken willen afbouwen. Het is een ideaal middel om tegen het stoppen met roken in te zetten. Door de overstap te maken vermindert u het binnenkrijgen van schadelijke stoffen, met de mogelijkheid om de drang naar nicotine af te bouwen.

Kortom: je inhaleert de damp op precies dezelfde manier alsof je een traditionele sigaret zou roken. Het geeft je de algehele ervaring en voldoening van roken, maar dan zonder rook, as of teer.