Wistjij
Image default
Woning en Tuin

De deur tot het hart wordt geopend met… een deurklink

Ken jij de meerwaarde van een deurklink al? Wat zou je met een deur aan moeten als hier geen klink in zat? Tenzij het een automatisch gevalletje was, zou het zo goed als onmogelijk zijn deze open te krijgen. De klink verandert de deur van een massief stuk muur met enkele scharnieren in een opening. Onderschat de waarde er dus niet van. Het fijne van klinken is dat je ze in heel veel verschillende kunt aankopen. Sommige klinken zijn ideaal voor binnen, terwijl andere deurkrukken ook voor buiten geschikt zijn. Kies je ervoor ook een deurklink op je voordeur te installeren, dan is het een vereiste dat je deze extra beveiligd tegen inbraak. Als inbrekers bij je binnen proberen te komen, is de voordeur meestal de deur waarlangs ze dit doen.

 

De deurklink en veiligheidsbeslag

De term deurbeslag is van toepassing op alle bevestigingen die je op een deur tegenkomt. De deurklink is hiervan het bekendste voordeel, maar de deurscharnieren horen er ook toe, net als eventuele kettingsloten. Zaken als sloten vallen onder de categorie veiligheidsbeslag. Het doel van veiligheidsbeslag: inbrekers en andere ongenode gasten buiten de deur te houden. Veiligheidsbeslag moet tenminste SKG gekeurd zijn. Vandaag de dag, zeker nu inbrekers ook steeds ingenieuzer worden, is het aan te raden te kiezen voor SKG beslag met drie sterren.

 

Drie sterren SKG beslag

Wist je dat zulk veiligheidsbeslag de inbreker minstens 5 minuten buiten de deur houdt? Het geldt niet alleen voor zakenmensen, ook voor inbrekers: tijd is geld. Niet elke inbreker ziet kans 5 minuten aan een deur te sleutelen. Drie sterren SKG beslag werkt ontmoedigend. Ben je op zoek naar hoogwaardig SKG beslag voor op de buitendeur? Ga eens langs bij Mooi Deurbeslag.

 

Hoe draait de klink open?

Wist je dat een deurklink rechtsom of linksom open kan draaien? Ga maar eens na: als je aan beide kanten van een deur dezelfde type deurklink bestelt, zul je zien dat de ene naar links draait en de ander naar recht. Vanuit de deur gezien wijzen beide klinken in dezelfde richting (van het slot af), maar voor de persoon die voor de deur staat is dit in het ene geval links en het andere rechts. Zorg er voor dat je het juiste type aanschaft, anders heb je er uiteindelijk niets aan.

 

Een speciale klink voor op de WC

Wist je dat er speciale klinken zijn voor op de WC? Deze klinken hebben een afwijkend ontwerp. In de meeste gevallen wordt van een slotrozet gebruik gemaakt. Klinken voor de WC komen vrijwel altijd in combinatie met sloten. Het is optioneel hier een open/ bezetmelder aan toe te voegen. Wat je ook kiest, het is belangrijk klink en slot bij elkaar te matchen.

 

De maat van een klink

Iets dat je ook niet over het hoofd moet zien, is de maat van je deurklink. Als je een schild koopt, kijk dan naar de lengte van je schild, plus de afstand tussen klinkcentrum en klinkgat. Die laatste afstand is belangrijk voor het goed afstellen van het slot in de deur. Het is altijd mogelijk een expert te raadplegen die je van advies kan voorzien over welk type klink te kiezen. Bij www.mooideurbeslag.nl ben je in ieder geval aan het juiste adres!