Wistjij
Image default
Woning en Tuin

Een sfeervolle loungehoek creëren in je tuin

Heb je een nieuwe tuinset gekocht, maar mis je wat sfeer in je loungehoek? Er is vaak meer nodig dan enkel een tuinset om echt een gezellige hoek in je tuin te ontwikkelen. Om je loungehoek extra gezellig te maken zul je met accessoires in de weer moeten gaan. Sfeer zit hem namelijk in de details! 

Mooie kussens voor bij je tuinset voor extra comfort

Om je tuinset wat op te vrolijken kun je kleurrijke kussens plaatsen op de loungebank en stoelen. Buitenkussens zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen. Ze geven veel sfeer mee aan je loungehoek, vooral omdat de tuinset zelf vaak weinig kleur heeft. Niet alleen zorgen kussens voor een leukere loungehoek, het zorgt ook voor meer comfort! Je kunt helemaal wegzakken in zachte kussens en lekker liggen op je loungebank. 

Je kunt het beste kiezen voor waterafstotende kussens. Deze kussens kunnen altijd buiten blijven liggen zonder dat ze beschadigingen oplopen door regen- en onweersbuien. Met een vochtige doek maak je de kussens makkelijk schoon. Als je lang wil genieten van je kussens moet je kiezen voor kussens met een waterafstotende laag!

Gezellig verlichting in de tuin is onmisbaar

In de zomermaanden zul je ook in het donker veel tijd in je tuin doorbrengen. ‘S avonds zijn de temperaturen wat gezakt en kun je even tot rust komen in de koele buitenlucht. Om deze donkere uren gezelliger te maken kun je verlichting in je tuin plaatsen. Zo kun je bijvoorbeeld fairy lights ophangen of lampionnen. Lampionnen zijn in allerlei kleuren en maten te verkrijgen en zijn dus perfect af te stemmen op jouw tuinset.

Sommige mensen vinden het leuk om een tropische uitstraling aan hun tuin te geven: in dat geval kun je fakkels plaatsen rondom de tuinset. Ook kaarsjes op je tuintafel kunnen een prettige sfeer aan je loungehoek geven. 

Combineer je tuinset met een buitenkleed!

Om er echt een knus hoekje van te maken kun je een buitenkleed onder je loungeset plaatsen. Deze kleden zijn speciaal gemaakt voor buitengebruik en zijn bestemd tegen allerlei weersomstandigheden. Een buitenkleed is namelijk waterresistent en zal niet verkleuren door de zon waardoor je er jaren mee kunt doen. Bovendien is een kleed onder je voeten heel prettig en kun je je schoenen uitdoen zonder dat er zand en andere viezigheid in de weg zit. Een buitenkleed heeft een bohemian uitstraling waarmee jij je tuin helemaal kunt transformeren. Met een buitenkleed creëer je een woonkamer in de open lucht!