Wistjij
Image default
Bedrijven

Communicatie met de klant is erg belangrijk

Communicatie met de klant is heel erg belangrijk. Voor je namelijk kunt beginnen met verkopen is het eerst belangrijk om te kijken wie eigenlijk jouw klant is. Zo zie je namelijk of je het product of de dienst een beetje moet aanpassen misschien. Hierbij kan ook worden gedacht aan het taalgebruik dat je zult gebruiken tijdens de communicatie met jouw klanten.

Huisstijl

Ontwikkel dan ook bepaalde huisstijlen die zijn gebaseerd op de wensen en de behoeften van de klant. Zo is er namelijk bijvoorbeeld al een groot verschil tussen mannen en vrouwen. Daarbij is het natuurlijk ook van belang dat je gaat kijken naar de leeftijd. Zo zorg je er namelijk voor dat je ouderen niet met je gaat aanspreken terwijl het bij deze groep eigenlijk van belang is dat je deze mensen met u aanspreekt. Zo zorg je er namelijk voor dat je deze groep mensen de waardering geeft die zij verdienen. Daarentegen vinden jongeren het vaak juist apart als je ze aanspreekt met u. Zij vinden het dan veel fijner en juist persoonlijker als je ze met ‘je’ aanspreekt. Zo voelt deze groep zich sneller aangesproken. Kijk je hoeft je niet te verlagen tot straattaal maar een beetje gericht op de jeugd mag wel. Daarbij is het trouwens ook belangrijk dat je let op wat voor bedrijf je bent. Wanneer je in de zakelijk wereld rond huppelt dan kun misschien ook wel een iets formelere toon aanslaan. Denk maar eens aan een bank die in onderhandeling is met jou over een hypotheek dan wil je niet dat je al met een hele informele en gezellige toon dwars door het gesprek loopt. Je wilt gewoon weten hoeveel geld je kunt krijgen en wat de kosten daarvan zijn. Dat is het dan ook en niet meer. Dus dan moet er ook een formele toon worden aangeslagen. Deze toon zal dan gedurende het gesprek maar ook in het mailcontact moeten volgen

Mails en marketing

Over mails gesproken die zijn eigenlijk best interessant. Deze vorm van communicatie kun je namelijk ook gebruiken voor je marketing. E-mailmarketing zorgt er namelijk voor dat je klanten kunt bereiken via bijvoorbeeld een maandelijkse nieuwsbrief. Maar e-mailmarketing kan er ook voor zorgen dat je je juist je verkopen kunt stimuleren door mensen eraan te herinneren dat ze nog iets in het winkelwagentje hebben liggen. Dit zorgt ervoor dat 25% toch nog die aankoop gaat doen. Terwijl ze die eigenlijk dus al vergeten waren.

 

https://web-wings.nl/wat-maakt-e-mail-marketing-zo-bijzonder/