Wistjij
Image default
Meubels

Bureaustoel met wieltjes of zonder wieltjes?

Steeds meer mensen werken tegenwoordig thuis, en hebben een thuiswerkplek nodig. Een goede thuiswerkplek zorgt ervoor dat je productief blijft en comfortabel je werk kan doen. Voor een goede werkplek heb je een paar onderdelen nodig. Zo heb je ten eerste een bureau nodig die groot genoeg is en mogelijk verstelbaar. Daarnaast heb je natuurlijk een plek om te zitten nodig, dus een mooie bureaustoel. Verder heb je een beeldscherm of laptop, een toetsenbord, een muis, en andere sfeeronderdelen nodig. Uiteindelijk moet je ervoor zorgen dat je zonder tegenzin naar dit kantoor gaat. In deze blog kan je verder lezen over het aanschaffen van een bureaustoel, en wat de voordelen zijn van een stoel met of zonder wielen.

Voor -en nadelen bureaustoel met wieltjes

Een bureaustoel met wieltjes is heel mobiel en functioneel. Het is makkelijk in gebruik en erg comfortabel. Je kan makkelijk even iets pakken aan de andere kant van de tafel zonder op te staan. Een bureaustoel met wielen is ook perfect voor kinderen. Kinderen houden van bewegen, en met een stoel blijven ze toch mobiel en kunnen ze comfortabel spelen. Een nadeel van een bureaustoel met wieltjes is het mogelijk beschadigen van de vloer. Sommige wieltjes onder een stoel zijn niet bevorderlijk voor de vloer. Zo kan een mooie laminaat of houten vloer beschadigen door het vele rijden van de stoel. Dit ligt allemaal natuurlijk aan de soort wielen. Sommige wieltjes zijn daarbij ook breekbaarder dan anderen. Dit kan een nadeel zijn van een bureaustoel met wieltjes, er kan wel is een wieltje kapot gaan.

Voor -en nadelen bureaustoel zonder wieltjes

Het grootste voordeel van een bureaustoel zonder wieltjes is dat de stoel stevig op de grond staat. Dit zorgt er ook voor dat je makkelijk de benen kan ontspannen, zonder dat je rekening moet houden met het bewegen van de stoel. Deze bureaustoelen kunnen niet wegrollen en zijn perfect voor een vaste werkplek. Een ander voordeel is weinig beschadiging aan de vloer. Een  bureaustoel met wieltjes, zoals net besproken, kan de vloer beschadigen. Als je een bureaustoel hebt zonder wieltjes moet je gewoon wat viltjes onder de stoel brengen en je hoeft niet bang te zijn voor beschadiging. Nadeel van deze stoelen is natuurlijk, dat je minder mobiel bent. Dit zorgt er dus voor dat je echt vast zit aan je werkplek. Voor kinderen is het vaak ook niet handig om een bureaustoel zonder wielen aan te schaffen. Kinderen bewegen veel tijdens het spelen, knutselen en overige activiteiten, dus kan dit als hinderlijk worden gezien. Daarbij kan het ook schade brengen aan de vloer en de stoel.

Bureaustoel aanschaffen

Ga je een bureaustoel aanschaffen? Kijk dan goed of je met wielen of zonder wielen wil. Als je met wielen kiest, dan is het goed om te kijken naar de soort wielen en de vloer die je hebt. Als je zonder wielen kiest dan moet je er rekening mee houden dat je minder mobiel bent, en dat je viltjes koopt voor onder de stoelpoten. Verder zijn er ook mogelijkheden om een bureaustoel en een bureau aan te schaffen als een set. Dit is vaak goedkoper dan apart, en daarbij zijn deze op het gebied van stijl ook mooi bij elkaar. Voor de rest kan je geld besparen door te kijken in de outlet secties van websites. Hier staan oude collecties, en die zijn kwalitatief goed en goedkoper.