Wistjij
Image default
Aanbiedingen

Wat is een aanhangwagen middenas geremd

Een middenas aanhanger is in andere woorden een enkelas aanhanger. Een enkelas aanhanger heeft namelijk één as en deze zit altijd in het midden. Een aanhangwagen middenas geremd is dus een aanhangwagen met een remsysteem en met één as. Een geremde aanhangwagen herken je aan de oplooprem. Een oplooprem zit altijd aan de voorkant van een aanhangwagen. 

Een andere middenas aanhangwagen is de tridemasser. Een tridemasser beschikt over drie assen waarbij er een as in het midden van de aanhangwagen gemonteerd is.

Wat is een geremde aanhanger?

Een aanhangwagen geremd is een aanhanger met een eigen remsysteem. Een eigen remsysteem houdt in dat de aanhangwagen beschikt over een oplooprem, remschoenen, oploopremdempers en remkabels. Een geremde aanhanger remt mee met het trekkende voertuig. Dit zorgt voor extra rijcomfort bij een zwaar beladen aanhanger. 

Wat is een oplooprem

Een oplooprem is het belangrijkste onderdeel van een geremde aanhanger. Een oplooprem zorgt er namelijk voor dat de remmen van de aanhangwagen in werking worden gesteld.

Geremde aanhangwagen assen

Een as van een aanhangwagen bepaald het draagvermogen. Wanneer je dus ook een aanhanger regelmatig overbelaad, grote kans dat je as het dan gaat begeven en doorzakt. En het vervangen van een as is niet gemakkelijk en erg prijzig. 

Geremde aanhangers regels

Geremde aanhangwagens moeten standaard aan verschillende dingen voldoen. Voor ongeremde en geremde aanhangwagens zijn de regels vaak hetzelfde. De aanhanger moet natuurlijk in de juiste staat verkeren. En de rem onderdelen moeten allemaal naar behoren werken. Ook moet een geremde aanhanger over een eigen kenteken beschikken.

Hoe wordt het trekgewicht auto bepaald?

Voor iedere auto verschilt het trekgewicht, het trekgewicht van een auto kan je vinden op het kentekenbewijs. Het trekgewicht van een auto wordt bepaald door het eigen gewicht van het voertuig. 

 

Geremde 750 kg middenas aanhanger

Aanhangers met een bruto laadvermogen van maximaal 750 kg kunnen en mogen ongeremd zijn. Echter zijn deze modellen ook verkrijgbaar als een geremd type. Als je voor een geremde 750 kg aanhanger kiest, hou dan rekening met een lager bruto laadvermogen, dit komt door gebruik van zware onderdelen.

Trekgewicht auto verhogen

Het trekvermogen van een auto kan je verhogen, dit wordt gedaan bij het RDW. Het RDW doet verschillende testen met je auto. Ze gaan bijvoorbeeld een hellingproef doen met een beladen aanhangwagen achter je auto. Wanneer je auto de verschillende testen allemaal weet te halen dan komt er op het kentekenbewijs een hoger trekgewicht te staan. De vraag is alleen of je dit wel moet willen. De kosten van deze keuring zijn namelijk hoog en voor je auto is het vaak ook geen groot succes met name voor je koppelingsplaten. 

Voordelen van een geremde aanhangwagen

Het grootste voordeel van geremde aanhangwagens is, ja de naam zegt het al: het remsysteem. Het remsysteem van een aanhangwagen zorgt voor een toename van het rijcomfort. Het extra comfort van een geremde aanhanger merk je het meest met een zwaar beladen aanhangwagen terwijl je een hoge snelheid rijdt en je moet afremmen. 

 

https://www.aanhangwagendirect.nl/