Wistjij
Image default
Sport

Waarom vinden mensen golfen zo leuk?

Sinds de coronatijd is golfen er steeds meer mensen. Veel golfverenigingen hebben een stijging gezien in aantal leden. Dit komt natuurlijk omdat dit een individuele sport is en je dit met alle maatregelen kon blijven doen. Ook wordt golfen vaak gezien als een oude mannen sport, maar in de praktijk blijkt dat er ook steeds meer jongeren beginnen met golfen. Naast de coronatijd zijn er veel mensen die helemaal gek zijn van golfen. Wat is er zo leuk aan golfen, en welke voordelen biedt golfen? Dit zijn vragen die beantwoord worden in dit artikel.

Gezondheid

Natuurlijk is golfen een sport en dus goed voor de gezondheid. Een rondje lopen is vaak 18 holes en dat is al snel meer dan vier kilometer lopen. Daarbij moet je natuurlijk ook nog slaan en de golftas meedragen. Dit allemaal is natuurlijk goed voor de beweging en de gezondheid. Ook de duur kan belangrijk zijn. Vaak wordt gezegd dat langer dan een half uur sporten goed is voor je en ook zorgt voor vetverbranding. Als je gaat golfen ben je al snel een lange periode weg.

Rustgevend

Veel mensen zien golfen als rustgevend. Net als bij de vissen, heb je bij deze sport weinig lawaai om je heen. Verder ben je ook lekker bezig in de natuur. Ook wordt gezegd dat deze sport heel goed is voor mensen die ADHD hebben of autisme.

Sociaal contact

Golfen kan je alleen doen, maar ook samen met anderen is het leuk om deze sport te beoefenen. Samen met een vriend of samen met je partner een balletje slaan wordt als erg leuk ervaren. Naar de holes lopen en over de afgelopen periode praten is erg leuk. Na het golfen is er vaak ook de mogelijkheid om nog een drankje te doen of een hapje te eten bij de golfvereniging.

Beter worden & competitie

Veel mensen vinden de ontwikkeling ook leuk. Zo merken mensen dat ze steeds beter worden en flinke stappen maken. Golfen is in vergelijking met ander sporten wel een stuk moeilijker, dus het gaat ook meer tijd kosten om er goed in te worden. Dit kan soms ook frustrerend zijn. Golf is in veel gevallen een wedstrijd tegen jezelf, maar er is ook de mogelijkheid om toernooien en competities te spelen. Dit brengt ook nog het competitieve bij mensen los.

Wil je gaan golfen?

Misschien ben je enthousiast geworden, of wilde je al gaan beginnen. Dan is het goed om aan een paar punten te denken voordat je op de baan bent te vinden. Ten eerste moet je gaan kijken waar je wilt gaan golfen. Als je het nog niet zeker weet, zijn er ook plekken waar je geen lid hoeft te zijn om even te proberen. Zo is er ook de populaire soort Pitch and Putt. Dit is een kortere variant van golfen en zo kan je toch even meemaken wat het is. Verder heb je ook een golfoutfit nodig. Veel golfverenigingen hebben kledingvoorschriften waar je aan moet voldoen. Het belangrijkste is dat je er netjes uitziet. Naast de outfit heb je natuurlijk ook de golfclubs en de golfballen nodig. Golfclubs kunnen erg duur zijn, daarom zijn er ook bepaalde beginnerssets. Deze sets bevatten minder clubs, maar wel de essentiële clubs zijn aanwezig. Golfballen kan je ook goedkoop krijgen. Zo zijn er ook zogenoemde lakeballs. Dit zijn gebruikte golfballen. Of uit het water gehaald of ergens gevonden in de bosjes. Vaak zijn deze nog van een goede kwaliteit en voor een lage prijs te krijgen.