Wistjij
Image default
Bloemen

Bloemen verminderen het stressniveau

Geluk is niet de enige reden om van het geschenk van bloemen te houden. Ze verminderen ook het stressniveau. Recent onderzoek toonde aan dat vrouwen die bloemen als geschenk ontvingen, stressniveaus hadden die beduidend lager waren dan vrouwen die een ander geschenk ontvingen.

Maar niet alleen vrouwen hebben hier baat bij, ook mannen vinden het leuk om bloemen te ontvangen en het zal hun stressniveau verlagen. Hoewel kinderen misschien niet zo graag bloemen als cadeau krijgen, zullen ze wel profiteren van de verminderde stress in het huishouden en genieten van de geur, het gevoel en het uiterlijk van de bloemen.

In feite kan het hebben van bloemen thuis uw kinderen helpen om een waardering voor de natuur op te bouwen iets wat wij bij Bloemen bezorgen Rotterdam al langer weten.

Geluk voor het hele gezin

Een van de beste dingen van bloemen en een van de belangrijkste redenen waarom we ze graag geven en ontvangen is dat ze vreugde geven aan meer dan één persoon. Wanneer iemand het geschenk van bloemen ontvangt, plaatst hij ze in een vaas in zijn huis.

Dit helpt bij het creëren van een heldere sfeer rond het hele huis en verhoogt de gezindheid van iedereen die er woont. Hetzelfde geldt wanneer iemand een geschenk van bloemen op zijn werkplek ontvangt. De bloemen brengen niet alleen vreugde voor henzelf, maar ook voor de mensen met wie ze werken.

Het lijkt erop dat bloemen echt een geschenk van geluk zijn. We voelen ons goed als we bloemen aan iemand geven omdat het laat zien dat we om hem of haar geven en we voelen ons goed als we bloemen ontvangen omdat het laat zien dat iemand aan ons denkt.

Ze bouwen empathie op

Laat ons niet vergeten dat bloemen om vele redenen worden gegeven, maar omdat ze altijd vreugde brengen, kunnen ze helpen om banden tussen mensen op te bouwen.

Dit is vooral duidelijk wanneer een kind bloemen geeft aan een ouder familielid. Het is een eenvoudig gebaar dat laat zien dat ze om anderen geven en empathie hebben. Dit is iets wat aangemoedigd moet worden; empathie is een cruciaal onderdeel van het mens-zijn.

Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat onderzoek naar de kracht van het geven aantoont dat het echt beter is om te geven dan te ontvangen.

Als je het beste voor je kinderen wilt, zoals de meeste ouders doen; dan wordt het tijd dat je de wetenschap van het geven en ontvangen van bloemen in je voordeel gebruikt. Het zal je huis opfleuren, je familiebanden verbeteren en je kinderen helpen om uit te groeien tot volwassen en verantwoordelijke volwassenen.

En dat allemaal door simpelweg bloemen te geven!

https://www.flowers.nl