Wistjij
Image default
Mode en Kleding

Zonnebril trends voor dames

De donkerste dagen zijn weer voorbij. De dagen worden langer en de aanbiedingen voor zonvakanties beginnen binnen te druppelen. Tijd om eens te kijken naar de nieuwste trends op het gebied van de allerbelangrijkste accessoire van de zomer: de zonnebril. Wat valt er te verwachten als het gaat om modellen voor dames die het dit jaar goed gaat doen? Op deze plek vind je een aantal tips op een rij. 

Zonnebrillen met grote glazen

De trend van de grote glazen blijft terugkomen in het modebeeld de komende tijd. Een oversized model geeft een luxe uitstraling en beschermt ook nog eens goed tegen de zon. Vierkant is helemaal in momenteel. Deze zonnebril komt wel het mooist tot zijn recht met hele grote glazen. Met een stevig montuur van gekleurde kunststof waan je je op de catwalk. Ook ronde glazen zijn echter mogelijk. Ook weer met gekleurde of metalen monturen. De nieuwe pasteltinten geven een zachte, vrolijke uitstraling.

Cat Eye en spiegelglazen

De klassieke cat eye bril werd eind jaren veertig hét model voor damesbrillen. Nu, in 2020 is het nog steeds een populaire zonnebril trend onder dames. De opwaartse hoeken gaven een elegante uitstraling. Wie kent de foto’s van dames in prachtige jaren-vijftig badpakken met de modieuze zonnebril niet. De cat eye is weer helemaal terug, in vele materialen en kleuren. Je kunt rustig een opvallend montuur nemen; dit versterkt het fashion statement alleen maar! Spiegelglazen geven een hip, geheimzinnig effect aan het geheel. Met gekleurde spiegelglazen is het geheel wat speelser. Omdat ze zo eigenwijs zijn krijg je zin om uit de band te springen. Niks mis met een beetje gek doen, toch?

Blauw is de kleur

Metaal, kunststof, zelfs leer komt voorbij als materiaal voor de monturen van de zonnebril. Denk daarbij ook aan alle kleuren van de regenboog en je weet niet meer wat je moet kiezen. Gelukkig is er altijd wel een kleur de koploper en dat wordt deze zomer blauw. Zoals ook bij denim staat het altijd goed bij allerlei andere kleuren en stijlen. De kleur is neutraal en dus makkelijk te combineren met alle kleding. Zowel bij een klassieke als een trendy outfit zit je met blauw altijd goed.