Wistjij
Image default
Aanbiedingen

Zo kies jij jouw perfecte pc gaming setup

Het spelen van games kan natuurlijk op verschillende apparaten; xbox, playstation of op de pc. Toch wordt er vaak gezegd dat gamers die op de pc spelen de échte gamers zijn. Deze kunnen, in tegenstelling tot de playstation of xbox, zelf een hele setup samenstellen. Zo kunnen ze kiezen voor een setup die perfect op hun voorkeuren aansluit. Maar hoe kies je een pc gaming setup die perfect bij jou past?

Stel je eigen voorkeuren vast

Er zijn oneindig veel mogelijkheden van combinaties in het samenstellen van je perfecte pc gaming setup. Om deze setup samen te stellen, is het handig om eerst te bedenken welke voorkeuren je hebt en welke eisen je stelt. Wil je een lalashops gaming pc bestellen, dan krijg je veel keuze in verschillende onderdelen van je setup. De gaming behuizing, videokaart, processor, werkgeheugen, moederbord, harde schijf, voeding, accessoires, gamescherm en natuurlijk de gehele look. Ga dus eerst na, welke spellen wil je graag sowieso kunnen spelen en wil je dat op het allerhoogste niveau van graphics? Daar zijn de videokaart, processor, moederbord, harde schijf en het werkgeheugen belangrijke aspecten voor. Ook kun je bedenken wat je graag voor algehele look wil hebben, simpel of opvallend?

De verschillen in gaming desktops

Het is misschien wel het belangrijkste onderdeel van een gaming setup; de desktop. De meesten kennen dit als ‘de grote computerkast’. Eigenlijk is dit de motor of het hart van je gaming setup. Daarom is het belangrijk om een desktop te kiezen die bij jouw voorkeuren past. Zo zijn er verschillen in geheugen en kracht. Zo raden we voor een allround gaming setup een desktop aan met een RTX 2060 videokaart. Zo kun je alle spellen op hoge kwaliteit spelen en weet je zeker dat je nieuwe spellen ook zonder problemen kunt gaan spelen. WIl je nou net dat extraatje in grafische effecten en snelheid? Dan kun je bijvoorbeeld een 3060 ti kopen. Naast de videokaart wil het oog natuurlijk ook wat, daarom zijn talloze desktops uitgerust met mooi kleuren en verlichting. Ook zijn er talloze desktops te vinden die een transparante behuizing hebben, waardoor je onder andere de ventilator aan het werk kunt zien. Dit geeft net dat extra effect aan jouw perfecte pc gaming setup.

Kies je budget

Veel gamers willen het liefst een compleet nieuwe gaming setup willen kiezen, waar ze misschien al een tijdje voor sparen. Toch is het natuurlijk niet gek dat niet iedereen daar gelijk het geld voor klaar hebben liggen. Dan is het een goede optie om te kiezen voor een refurbished gaming pc. Dit wil zeggen dat gebruikte producten zoals bijvoorbeeld een monitor grondig zijn gereinigd, gecontroleerd, uitvoerig getest en waarop de nieuwste software is geïnstalleerd. Omdat de zekerheid over de kwaliteit hoog is, wordt er vaak minimaal een jaar garantie gegeven. Zo kun je aan de hand van je budget overwegen om te kiezen voor een refurbished pc. De kwaliteit belooft erg hoog te zijn, maar de prijs is dat van een tweedehands product.