Wistjij
Image default
Zakelijk

Wil je mooie etiketten voor jouw producten maken?

Een geweldig etiket op jouw product kan de aandacht van potentiële klanten trekken en bijdragen aan het opbouwen van jouw merkidentiteit. Je weet dat je een goed product hebt, maar in een competitieve markt is dat niet genoeg om het te verkopen. Je moet extra aandacht schenken aan marketing. Hoewel een effectieve marketingstrategie een must is, moet je weten dat de etiketten van jouw producten de verkoop kunnen maken of breken. 

Het belang van etiketten

Etiketten zijn speciaal gemaakt om jouw product te promoten. Wil je dat jouw producten snel verkocht worden, dan moeten mensen ze meteen opmerken. Steek wat moeite in het ontwerpen van de etiketten en zorg ervoor dat ze er aantrekkelijk en opvallend uitzien. Diverse onderzoeken wijzen uit dat klanten een aankoop doen, omdat ze het product visueel aantrekkelijk vinden. Ze worden nieuwsgierig en willen het direct uitproberen. 

Welke informatie moet op een etiket staan?

Wat op het etiket moet staan is afhankelijk van wat voor soort product je op de markt brengt. De informatie die je op een etiket kan plaatsen is op te splitsen in drie categorieën, te weten: merk, informatief en beschrijvend. Ga goed na wat de wetten aangeven over het product dat je op de markt zet. Het is belangrijk dat de informatie foutloos en in correct Nederlands genoteerd is. Onthoud dat je op het etiket met weinig tekst veel informatie moet plaatsen. Ga ervan uit dat de koper drie seconden de tijd neemt om het etiket te lezen. Het besluit moet dus binnen drie seconden gemaakt worden door de koper. De informatie moet daarom kort en krachtig zijn.

Werk samen met een drukkerij

Werk samen met een drukkerij die top etiketten voor je kan maken. Het is geen gemakkelijk werk om ze zelf te ontwerpen. De drukkerij zal jou goed kunnen adviseren over welk materiaal je het beste kan gebruiken voor jouw product. Ga die samenwerking aan!

 

https://www.optimumgroup.nl/etiketten