Wistjij
Image default
Bedrijven

Wat voor soort houten jacuzzi’s zijn er?

Iedereen houdt van ontspannen in een warm bad, maar wat dacht je van een bad dat van hout is gemaakt? Houten jacuzzi’s zijn houten badkuipen die worden geleverd met een houtkachel. Ze zijn meestal gemaakt van essenhout, en kunnen gemakkelijk worden gebruikt als badkuip, zwembad of bubbelbad. Ze geven je het gevoel dat je in de buitenlucht bent, zelfs als je binnen bent. Het is populair bij mensen die er even tussenuit willen. Maar wat voor soorten houten jacuzzi’s zijn er eigenlijk allemaal? En, is een houten jacuzzi ook een energiezuinige jacuzzi? In dit artikel bespreken we de populairste!

De soorten houten jacuzzi’s

Een houten jacuzzi van cederhout

De beste houten hot tubs zijn gemaakt van cederhout, een sterk en duurzaam hout dat jaren meegaat. Ceder staat ook bekend om zijn weerstand tegen rot en schimmel, wat het een uitstekende keuze maakt voor hot tubs of andere buitenstructuren die aan de elementen worden blootgesteld. Ceder is zacht en zacht van aard, dus het zal je huid niet beschadigen zoals hardhout dat kan doen. Cederhout heeft ook een natuurlijke weerstand tegen schimmel, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je ziek wordt als je je hot tub gebruikt. 

Inbouw jacuzzi

De inbouw houten jacuzzi is het meest voorkomende type houten hot tub. De ingebouwde hot tub past in een ruimte in jouw huis die meestal onderbenut is, zoals een klein hoekje of ingebouwd in een dek.

Vrijstaande jacuzzi

De vrijstaande houten hot tub is de tweede meest populaire vorm van houten hot tub die overal in jouw tuin kan worden geplaatst. Vrijstaande houten hot tubs hoeven niet te worden weggestopt in een ongebruikte hoek of buitenruimte van je huis.

Draagbare Houten Hot tub

Sommige mensen kiezen ervoor om een draagbare hot tub te kopen in plaats van een permanente. Draagbare houten hot tubs kunnen verplaatst worden in de tuin en geplaatst worden waar je maar wil. Draagbare houten baden zijn ook ideaal voor vakanties of wie zijn houten jacuzzi op twee locaties wil hebben.