Wistjij
Image default
Bedrijven

Wat kun je allemaal doen tegen hooikoorts?

Hooikoorts. Voor veel mensen een absolute vloek. De één kan er totaal niet tegen als de eerste zon begint te schijnen en de pollen door de lucht vliegen, de ander heeft er juist bij regen veel meer last van. Hooikoorts kan allemaal vervelende klachten opleveren, van milde loopneuzen tot het gevoel hebben dat je bijna omvalt van zuurstoftekort. Ook symptomen zoals duizeligheid, misselijkheid of gewoon alom ellende zijn helaas niet ongebruikelijk.

Wat te doen tegen hooikoorts

Zoek je op wat te doen tegen hooikoorts, dan leer je dat je het op verschillende manieren tegen kunt gaan. Deze manieren variëren van “oma’s middeltjes” tot aan zware geneesmiddelen, maar ook meer alternatieve methodes zijn niet ongebruikelijk. Allereerst geldt zoals bij zoveel klachten: voorkomen is beter dan genezen. Dus, wat te doen tegen hooikoorts? Zorg dat je belangrijkste ruimtes zoals je slaapkamer vrij zijn van pollen. Stofzuig, laat het raam dicht als de wind richting jou waait, etc.

Ook moet je niet in je ogen wrijven als je last hebt van hooikoorts, want zo maak je het vaak erger. Vaseline aan de binnenkant van je neus is een tipje van oma, zo blijft het stuifmeel plakken en krijgt het geen kans. Liever geneesmiddelen? Dan kun je hooikoortspillen bij vrijwel elke drogist krijgen, of naar de huisarts voor meer serieuze geneesmiddelen. Deze is echter vaak zwaarder en kan mogelijk bijvoorbeeld je rijvaardigheid beïnvloeden.

Alternatieve circuit

Bij het alternatieve circuit kan er ook gekeken worden naar het oplossen van een allergie. Denk hierbij aan acupunctuur om je weerstand te verbeteren, frequenties die ook schimmels en bacteriën kunnen doden, maar ook bijvoorbeeld Buteyko ademhaling om simpelweg anders te leren ademen.

https://buteyko-limburg.nl/wat-te-doen-tegen-hooikoorts-zonder-medicijnen/