Wistjij
Image default
Bedrijven

Vertaalbureau verwachtingen

Wat mag ik allemaal van mijn vertaalbureau verwachten?

 

Heldere tarieven 

Hoewel goedkoop duurkoop is, hoeft een vertaalbureau niet waanzinnig duur te zijn. Een goed vertaalbureau is bij aanvang zeer helder over de tarieven die het hanteert. Bij voorkeur kunt u op de website reeds een kostenberekening maken, en uiteraard een offerte aanvragen.

 

Spoedvertalingen 

Ook al is er over het algemeen een toeslag van toepassing voor het uitvoeren van een spoedvertaling, moet een vertaalbureau in staat zijn om een vertaling van een tekst van een paar duizend woorden binnen 24 uur kunnen leveren. De toeslag zal gemiddeld zo’n 25% van de totale kostprijs bedragen.

 

100% tevredenheidsgarantie

Dit houdt in dat een vertaalbureau eigenlijk altijd een controleronde moet aanbieden. Mocht u niet tevreden zijn met het resultaat, of zelfs foutjes aantreffen in de vertaling, moet dit zonder gedoe opgelost worden door het vertaalbureau.

 

Grote hoeveelheid talencombinaties

Hoeveel u wellicht maar 1, 2 of hooguit 3 vertalingen in verschillende talen nodig heeft, zegt het veel over een vertaalbureau als zij meerdere taalcombinaties aanbieden. De professionaliteit van een bureau mag in twijfel getrokken worden wanneer er slechts 2 of 3 taalcombinaties aangeboden worden.

 

In staat beëdigde vertalingen te bieden

Een beëdigd vertaler is een vertaler die bij wet gerechtigd is om documenten te vertalen waarvoor doorgaans een beëdiging is vereist, zoals documenten met een officiële of juridische status. Enkele voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld akten, bewijsstukken in rechtszaken, diploma’s en testamenten. Met een beëdigd vertaler bent u gegarandeerd van kwaliteit.

 

Hulp bij legalisatie van documenten

Weet u welke documenten legalisatie nodig hebben? Weet u of uw document wellicht legalisatie behoeft? Nee? Een vertaalbureau weet dit precies en kan zelfs de legalisatie voor u realiseren.

  

Kortom; onderzoek goed wat en hoeveel een vertaalbureau te bieden heeft voordat u uw vertaling aan hen toevertrouwd. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

 

Vertaalbureau verwachtingen