Wistjij
Image default
Bedrijven

Verhuizen en verbouwen: hoe pak je dat aan?

Bijna iedereen maakt het wel een keer mee in zijn leven: je gaat verhuizen of er moet verbouwd worden. Dit is vaak een slopende klus, echter geeft het ontzettend veel voldoening wanneer je eindelijk in je nieuwe woonkamer TV zit te kijken, of je na een lange tijd verbouwen eindelijk een fijne douche kan nemen in de net gerenoveerde badkamer. Bij het klussen in een nieuw-, of het renoveren van een oud huis komen best wat zaken kijken.

Bijna niemand weet precies wat hij voor elk aspect moet doen: vaak is het zo dat de één wat weet van plamuren, de ander van schilderen en weer iemand anders van behangen: zo is het dus handig om tactisch hulp in te roepen van familie of vrienden. Hierbij is het belangrijk dat je niet die neef met twee linkerhanden vraagt om te komen helpen, maar per categorie(elektronica, verven, schuren) een ‘expert’ te vragen om je te komen helpen. Het verbouwen wordt een stuk makkelijker wanneer je iemand met ervaring vraagt om de hoekijzers te installeren, in plaats van dat je dat door iemand laat doen voor wie het ook de eerste keer is. In het laatste geval zal het ongetwijfeld niet alleen langer duren, ook kan het gevaarlijk zijn: slecht geïnstalleerde balkdragers (bijvoorbeeld) kunnen een ontzettend groot instortingsgevaar vormen.

Bij het klussen is het dus van belang om de juiste mensen om hulp te vragen. Dit kan er voor zorgen dat de verbouwing of verhuizing een stuk vlotter en soepeler verloopt. Naast de juiste mensen vragen, is het ook handig om niet iedereen tegelijk te laten komen: denk na over wat er tegelijk gedaan kan worden en wat niet, anders zullen de helpende handen op een gegeven moment niets meer te doen hebben omdat zij moeten wachten totdat er iets af is.

Verhuizen en verbouwen: hoe pak je dat aan?