Wistjij
Image default
Bedrijven

Uw brommer verzekeren? 7 tips bij het afsluiten van uw verzekering

Wilt u uw brommer verzekerenen bent u al even op zoek geweest naar een geschikte verzekering? Dan weet u waarschijnlijk ook dat er vrij veel keuze is op dat gebied. En omdat uw brommer weer een jaar de weg op moet, is het belangrijk dat u deze keuzes goed maakt. De beste manier om een brommer te verzekeren is door het maken van een vergelijking. Een goede voorbereiding is dan essentieel. We hebben hier 7 tips voor u samengesteld waarmee uw brommer verzekeren kinderspel wordt.

 

Tip 1: uw brommer verzekeren met de juiste dekking is de basis

Het is bijzonder belangrijk dat u de juiste dekking uitkiest voor uw brommerverzekering. Dit is de basis voor uw verzekering en hier kunt u eventueel extra opties aan toevoegen, mocht u dat willen. En dan heeft u 3 keuzes, namelijk WA, beperkt casco en allrisk.

  • WA: uw brommer moet minimaal WA verzekerd zijn om de weg op te mogen. Wilt u op deze manier uw brommer verzekeren, dan moet u er rekening mee houden dat de dekking beperkt is. Alleen schade die u bij anderen aanbrengt is hier namelijk mee verzekerd en dat betekent dat schade aan uw eigen voertuig eigenlijk nooit door uw eigen verzekering vergoed wordt. Dit is de goedkoopste optie en een goede manier om geld te besparen, als u met deze minimale dekking kunt leven.
  • Beperkt casco: met de beperkt casco verzekering bent u dus wel duurder uit, maar u bent ook beter gedekt. Loopt uw brommer schade op door hagel, bliksem, brand, diefstal, joyriding, een loslopend dier of overstroming, dan wordt dat door de beperkt casco verzekering gedekt. Alleen schade aan uw eigen brommer naar aanleiding van een ongeluk dat u zelf heeft veroorzaakt wordt niet gedekt. Met deze optie kunt u uw brommer verzekeren voor een gemiddelde prijs en toch veel zekerheid ontvangen.
  • Allrisk: de duurste optie is een allrisk verzekering. Het is de vraag of u deze nodig heeft en door één van de andere verzekeringen te kiezen bespaart u geld. Besluit u uw brommer allrisk te verzekeren, dan bent u eigenlijk overal voor gedekt, ook voor alle schade aan uw eigen brommer. Sommige mensen kiezen deze optie voor gemoedsrust, anderen omdat ze een nieuwe brommer verzekeren of een brommer hebben die veel waard is.

 

Tip 2: denk goed na over de aanvullende verzekeringen

Heeft u een goede dekking gevonden om uw brommer te verzekeren? Dan is het tijd om deze aan te kleden en uit te breiden. Met de extra opties die de verzekeraars u aanbieden maakt u uw brommerverzekering specifiek voor uw situatie. U kunt ook geld besparen op uw brommerverzekering door deze extra opties niet uit te kiezen. Ze zijn voornamelijk bedoeld voor gemoedsrust, want de kans dat u ze gebruikt is klein. Is dit wel het geval, dan bent u blij dat u de aanvullende verzekering heeft afgesloten. Bekende voorbeelden van aanvullende verzekeringen zijn de Ongevallen voor Opzittenden verzekering en de verhaalsrechtsbijstand. Nogmaals uw brommer verzekeren kan net zo goed zonder deze extra opties, maar mocht u ze nodig hebben dan bent u wel blij dat u ze heeft afgesloten.

 

Tip 3: het eigen risico verschilt per verzekeraar

Een handige tip om mee te nemen is bij een brommer verzekeren het eigen risico niet te veranderen is. Verschillende verzekeraars hanteren wel verschillende regelingen. U zal een eigen risico percentage tegenkomen, bijvoorbeeld van 10 procent van de claimprijs. U kunt ook een vast eigen risico bedrag aantreffen, bijvoorbeeld van €125. Het is belangrijk dat u zich comfortabel voelt bij het eigen risico bedrag en zoek dit dus ook uit voordat u uw brommer verzekeren gaat. Sommige verzekeraars gooien het eigen risico omhoog als er bijvoorbeeld iemand jonger dan 25 jaar op uw brommer rijdt of als u geen goedgekeurd slot gebruikt. Gaat u uw brommer verzekeren, kies dan een aanbod met een eigen risico dat bij uw situatie past.

 

Tip 4: kies een goede vergelijkingssite

Een brommer verzekeren is dus niet zo simpel als het lijkt. En de keuzes die u heeft hebben allemaal invloed op de eindprijs die u betaalt. Het vinden van een goede vergelijkingssite is dan essentieel bij het aanwijzen van de beste brommerverzekering. U vindt deze door de volgende criteria na te trekken.

  • Het is bijzonder belangrijk dat de vergelijkingssite waarbij u uw brommer verzekeren gaat onafhankelijk is. Kies daarom voor een website met een keurmerk of een website waarbij duidelijk aangegeven staat hoe ze hun geld verdienen.
  • De dekking is ook belangrijk. Er zijn tientallen verzekeraars waarbij u uw brommer verzekeren kunt en als een vergelijkingssite er maar 5 vergelijkt, dan loopt u dus een groot aantal mis. Een goede manier om dit op te lossen is door meerdere websites uit te kiezen die dan gezamenlijk alle of nagenoeg alle verzekeraars betrekken.
  • Als laatste loopt u ook de filters even na die door de vergelijkingssite worden aangeboden. Het is belangrijk dat u daar uw wensen mee kunt instellen en de meest relevante resultaten naar voren kunt brengen. Een brommer verzekeren begint met een goede vergelijking en dat kan niet als u appels met peren aan het vergelijken bent.

 

Tip 5: vergelijk niet alleen op prijs

Een laatste tip die we met u willen delen is dat het niet verstandig is om alleen op prijs te vergelijken. De resultaten worden wel als zodanig aangeboden, maar er komt meer bij kijken. Wilt u uw brommer goed verzekeren dan betrekt u er de kleine letters ook bij. Zoek naar de informatie over het eigen risico, over wat er gebeurt als u pech heeft en over hoe de claims moeten worden ingediend. Dit helpt u allemaal in de toekomst mocht het gebeuren dat u een claim moet indienen.  Het is daarbij ook niet verkeerd om een website te zoeken met recensies over de verzekeraars en deze erbij te betrekken. Dan leest u van huidige klanten hoe het is om uw brommer te verzekeren bij dat bedrijf. Met deze informatie maakt u een weloverwogen beslissing en is uw brommer verzekeren weer voor een jaar klaar.

Uw brommer verzekeren? 7 tips bij het afsluiten van uw verzekering