Wistjij
Image default
Aanbiedingen

Tips voor de schoonmaak van uw radiator

Radiatoren zijn apparaten waar vaak niet naar omgekeken wordt in huis. Echter hebben radiatoren, net als alle andere apparaten, ook het nodige onderhoud nodig. Er wordt aangeraden om de binnenkant van uw radiator eens in het half jaar schoon te maken. Stof kan zich binnen de radiator ophopen waardoor de radiator lucht naar binnen zal trekken. Dit kan ervoor zorgen dat de radiator niet meer naar behoren functioneert. Met een schoonmaakbeurt voorkomt u dit en zal uw radiator langer meegaan. In deze blog vertellen we u graag hoe u het beste uw radiator kan schoonmaken.

 

Zo haalt u het rooster van de radiator

Sommige radiators hebben een rooster. Deze kunt u gerust ook schoonmaken. Het rooster kunt u gemakkelijk van de radiator losklikken door eerst de zijbekleding los te maken. Vervolgens geeft u voorzichtig een ruk aan het rooster om deze te verwijderen. Het makkelijkste is om het rooster schoon te maken met een stofzuiger of een doekje. 

 

De binnenkant van de radiator schoonmaken

Het is belangrijk om de binnenkant van de radiator goed te reinigen. Dit kan makkelijk gedaan worden door een sopje te maken met lauwwarm water en een milde allesreiniger. Doe het sopje in een gieter, houd een vuilblik schuin op de radiator om het sopje erover heen te gieten. Op deze manier loopt gemakkelijk door de radiator en neemt het water al het opgehoopte stof onderweg mee. U kunt het water opvangen met een opvangbak. Op deze manier maakt u de radiator schoon over de hele lengte. 

 

Kies voor doekjes

Met een stofdoekje kunt u gemakkelijk de radiator stofvrij maken. U komt gemakkelijk bij alle hoekjes en randjes met een stofdoekje. Een doekje langs de radiator halen is misschien sneller en gemakkelijker dan de radiator schoon te maken met water, waardoor u dit vaker kunt doen. Hiermee hoopt het stof zich niet zo snel op, waardoor de grondige schoonmaak kan worden uitgesteld. 

 

Wat niet te doen

Het gebruik van detergenten en schuursponzen voor de schoonmaak van uw radiatoren raden wij af om te doen. Dit kan de lak van de radiator onherroepelijk beschadigen en dit wilt u voorkomen.  

 

Laat uw cv-ketel op tijd checken

Hoewel het nog ver weg klinkt, komt de winter er bijna weer aan en kan het geen kwaad om uw cv-ketel te laten nakijken door een specialist. Naast dat het wettelijk verplicht is, kan het u ook een hoop problemen besparen. U kunt nog zo goed uw radiatoren schoonmaken, maar het probleem kan ook bij de cv-ketel liggen. Blijkt één van uw radiatoren stuk? Bij www.cvtopper.nl kunt u een ruimt assortiment aan radiatoren vinden voor een leuk prijsje!

 

https://www.cvtopper.nl/