Wistjij
Image default
Vakantie

Tiny House als grootse vakantiebeleving in Twente

Je kunt er niet omheen dat Nederland een grote woningnood kent. Mede vanwege het tekort aan woningen zijn tiny houses in rap tempo erg populair geworden. Inmiddels zijn het niet alleen meer woningzoekenden die het tiny house hebben ontdekt. Ook als vakantiehuisje doen tiny houses het goed.

Ergens is het gek dat het tiny house niet veel eerder massaal als vakantiebestemming werd ontdekt. Een tiny house is meestal 40-50 vierkante meter groot (soms kleiner). Voor stellen is dit ruim genoeg, maar niet iedereen kan op zo’n klein oppervlakte wonen. Maar voor een vakantiehuisje is dit formaat echt perfect!

In Twente zijn verschillende tiny houses te huur als vakantiebestemming. Elk tiny house heeft zijn eigen sfeer en karakter, maar er zijn ook overeenkomsten: alles is erop gericht jullie verblijf zo fijn mogelijk te maken. Dat betekent dat je erop mag vertrouwen dat je tiny house alles heeft wat je nodig hebt. Nee, geen Amerikaanse koelkast en ook geen walk-in closet. Maar alles wat je écht nodig hebt is aanwezig. Het grappige is, doordat je minder spullen hebt, gaat je aandacht vanzelf naar wat écht belangrijk is: je reisgenoten.

Tiny house: bewuster vakantie vieren

Wellicht is dat een van de mooiste dingen van een tiny house, of dat nu in Twente staat of elders. Een tiny house is een bewustere manier om ergens te verblijven. Dat komt deels voort uit de oorsprong; tiny houses waren eerst vooral een manier om duurzamer te leven en te wonen.

Het tiny house past ook perfect in de trend van minimalisme. Deze stroming heeft als uitgangspunt dat je alles wat overbodig uit je leven verwijdert, waardoor je tijd en energie overhoudt voor de belangrijke dingen in het leven. Doordat je niet door allerlei prikkels wordt afgeleid ben je in een tiny house veel bewuster in het hier en nu.

Romantisch

Wil je romantisch genieten van elkaar? Boek dan een tiny house in Bossem. Dankzij de sterrenkoepel heb je, gewoon vanuit bed, vrij uitzicht op de sterrenhemel boven Twente. Of geniet samen van het uitzicht over het Twentse coulissenlandschap met tiny house De Bosuil bij de Holtweijde. Dit tiny house is perfect om tijdens je verblijf in Twente lekker van elkaar te genieten.

De leukste tiny houses in Twente

Heb je zin gekregen om tiny house in Twente te boeken? Goed zo! We verwelkomen je graag en hebben het boekingsproces zo eenvoudig mogelijk gemaakt. Ga gewoon naar www.visittwente.nl en kies je favoriete tiny house. Als het je gelukt is te kiezen (dat kan nog best lastig zijn) boek je jullie verblijf in een paar muisklikken. Niet via allerlei tussenpersonen, maar gewoon bij de verhuurder zélf.

Tot snel, in je tiny house in Twente.