Wistjij
Woning en Tuin

Taxatie huis via taxatieveilingen.nl

Afgelopen maand zocht ik op taxatie huis en kwamen uiteindelijk uit op taxatieveilingen.nl. Het was voor ons al jaren een droom om een eigen Break& Breakfast te beginnen. De kinderen zijn namelijk al wat ouder en dus hoeven we daar steeds minder op te letten. Mijn familie en ik hebben besloten opzoek te gaan naar een boerderijtje in de buurt van Veenendaal want wij denken dat daar wel veel vraag is naar een B&B. Om dit allemaal te kunnen financieren moeten we eerst ons huidige huisje verkopen. Maar om deze door een makelaar te laten verkopen moet deze eerst taxatie huis worden. Oftewel er moet een taxateur langs komen om het huis te taxeren, zodat wij het huis zo snel mogelijk door een makelaar op de markt kunnen zetten.  

Taxatie huis door een taxatierapport

Taxatie huis door een taxatierapport. Er moet een taxateur langs komen welke een rapport voor ons opstelt. Dit om een waardebepaling aan ons huis te geven. Het taxatierapport is de waardebepaling van een object. De taxatie wordt gedaan door een taxateur. Dit wordt dan voornamelijk bij huizen gedaan maar kan ook ij andere objecten zoals kunst. Er zijn twee soorten taxaties mogelijk: Een gevalideerde- en een ongevalideerde taxatie huis.

Een gevalideerde taxatie is in de meeste situaties nodig voor een hypotheekaanvraag. Dat wordt vervolgens gevalideerd door het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI). Bij de financiering van een door u gekochte woning komt het soms ook voor dat een ongevalideerde taxatie genoeg is. Overleg dat altijd met uw bank. Maar wat staat er nu in zo’n taxatierapport? Er worden meerdere aspecten in opgenomen, denk dan aan wat voor soort woning het is, welke plaats en buurt ligt het taxatie huis? Hoe groot is het en wat is de indeling van het huis. Ook wordt de eventuele aanwezigheid van een tuin, garage en balkon benoemd, daarnaast zijn omgevingsfactoren, afwerkniveau en bouwkundige kwaliteit van groot belang.

Zoek jij een taxateur voor je huis? Kijk eens op taxatieveilingen.nl

Taxatie huis via taxatieveilingen.nl