Wistjij
Image default
Eten en drinken

Perfect vlees met een perfect mes

De bloemen staan weer in bloei, de zon schijnt, en het Keukenhof is weer open, kortom het is weer lente. Wat is nou het eerste waar je aan denkt als het lente is, natuurlijk; de zomer. Het wordt namelijk weer tijd dat we languit op het strand gaan liggen en ’s avonds even lekker de barbecue gaan aanzetten. Bij de barbecue hoort natuurlijk lekker vlees, een grote T-bone waar de vleessappen van langs je kin zullen druipen. Heel belangrijk hierbij is dat het vlees goed gesneden wordt, zodat het lekker mals blijft. Hiervoor hoef je waarschijnlijk geen nieuw mes te kopen, als je al een goed koksmes hebt. Slijp je mes en deze zal je vlees als boter snijden.

Maak een bot mes weer scherp

Onlang kwam ik een artikel tegen over messen slijpen. Hierdoor ben ik begonnen met mijn nieuwe hobby en tot mijn verbazing had ik het erg snel te pakken. Ik had een lade vol liggen met oude botte messen, omdat ik ze nooit heb willen weggooien. Met behulp van een hele set slijpstenen ben ik begonnen met het scherper maken van mijn mes.

Na grofweg twintig minuten heb ik van mijn botte mes een mes gemaakt waarmee ik plakjes tomaat snijd, zonder de tomaat vast te houden. Het is ongelofelijk wat je met een slijpsteen kan bereiken. Ik heb een mes, waar ik ooit €20 voor betaald heb, omgetoverd tot een waar samurai zwaard. Niemand staat mij nu nog in de weg om in 2018 van een mooie zomer te genieten. Doen ze dat wel, dan mogen ze het opnemen tegen mij en mijn nieuwe zwaard.

Met slijpstenen ben je goedkoop af

Ik wil iedereen aanmoedigen om ook eens te kijken naar een slijpsteen. Bespaar je het geld en koop geen onnodige dure messen, maar koop een set met slijpstenen en heb een leven lang plezier van je oude messen. Nooit zal je meer met een bot mes in je lade zitten. Kijk wel uit voor je vingers, want ik heb mezelf al meerdere keren in mijn vingers gesneden. Dat is dan ook het enige nadeel!

Perfect vlees met een perfect mes