Wistjij
Image default
Dienstverlening

5 Kwaliteiten Die Je Moet Hebben als een Dynamische Jonge Leider

Een leider is iemand die mogelijkheden laat zien. De jeugd bezit vaak kwaliteiten als passie, energie en toewijding en wat er nodig is om een goede leider te zijn. Maar, wanneer je niet voldoende begrip hebt en de vaardigheden voor leiderschap op een jonge leeftijd dan kan dat schadend zijn.

Het is tegenwoordig van belang om een globale visie te hebben om goed te kunnen leiden. Het is kritisch om een voorbeeld te hebben of iemand om tegen op te kijken in deze uitdagende tijden. De uitdaging van leiderschap is om dominant te zijn zonder daarbij bot te wezen, empathisch maar niet zwak.

Hier zijn een aantal kwaliteiten waar een jonge leider aan moet voldoen: 

Moed
Hoewel veel karaktereigenschappen van nature komen, hebben mensen de eigenschap om moed aan te leren of te verliezen. Het klinkt cliché, maar het is uitermate belangrijk om een bewuste keuze te maken om moeilijke situaties aan te pakken.

Initiatief
Het initiatief nemen om iets te starten geeft men de mogelijkheid om zichzelf te testen op onbekend gebied met allerlei soorten mensen. Een idee is een kostbaar goed tegenwoordig, en het beste wat je kunt inbrengen.

Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid is een zeer gewaardeerde eigenschap. Mensen leggen nou eenmaal graag hun vertrouwen bij iemand die weet waar ze heen gaan, en die duidelijke samenhangende besluiten kan nemen, dan dat ze vertrouwen leggen bij iemand die verstijfd van de keuzestress.

Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen is een combinatie van passie en hard werken. Doorzettingsvermogen laat je jezelf opnieuw uitvinden en is een garantie voor succes. Doorzettingsvermogen wordt aangemoedigd door optimisme en hoop.

Verantwoordelijkheid
Wanneer je de leiding neemt over een groep dan ben je ook verantwoordelijk voor hun acties, samen met die van jou. Het is daarom van belang dat je de persoonlijkheden van de mensen om je heen begrijpt. Stel een taak niet uit omdat je je er niet prettig bij voelt, of iets is wat je eigenlijk niet wilt doen. Kom je beloftes na, niet alleen aan anderen, maar ook aan jezelf.

Bedrijven, organisaties en overheden moedigen meer jonge leiders aan om naar voren te stappen en het initiatief te nemen om te leiden. Deze kwaliteiten zijn belangrijk en zullen helpen om jou de jonge leider te maken die je wilt zijn. De wereld heeft een adequate leider nodig om het te leiden en jij kan één van hen zijn die verantwoordelijk is voor die wereld-verbeterende verandering.  

Lees meer over onze leiderschapstraining – IvPP

5 Kwaliteiten Die Je Moet Hebben als een Dynamische Jonge Leider