Wistjij
Image default
Dienstverlening

Nieuwe vloertegels nodig? Ontdek de verschillende soorten!

Bij het uitkiezen van nieuwe vloertegels zijn er verschillende keuzes die u moet maken. Welk formaat gaat u leggen in uw woning? Wilt u een print, een speciale houtlook of gaat u voor een glimmende variant? Daarnaast moet het natuurlijk ook passen binnen uw woonstijl. Wanneer u een modern interieur heeft, zijn er hele andere tegels geschikt dan wanneer u een landelijk interieur heeft. Het is daarom niet verkeerd om u eens te verdiepen in de verschillende soorten tegels die aangeboden worden.

Het verschil tussen keramische tegels, keramisch parket en houtlook tegels

Wanneer u graag tegels wilt leggen in een houtlook, heeft u over het algemeen de keuze tussen houtlook tegels of keramisch parket. Maar wat is hier nu precies het verschil tussen? Nou, helemaal niets! Het heeft in principe dezelfde benamingen voor hetzelfde product. Het betreft in beide gevallen een keramische tegel die voorzien is van een houtmotief. Deze tegelvariant is een goed alternatief voor houten vloeren en ook inzetbaar wanneer u vloerverwarming wilt. Ook komt u vaak keramische tegels tegen. Keramische tegels worden gemaakt van een mengsel van klei, zand en andere natuurlijke materialen. Dit mengsel wordt vervolgens op hoge temperaturen in ovens gebakken. Met keramische tegels neemt u een praktisch en sterk product in huis. Een andere benaming voor keramische tegels is plavuizen. Ook zijn er veel natuurstenen vloertegels in verschillende soorten en stijlen verkrijgbaar. Natuursteen is een product dat rechtstreeks uit de natuur komt. Grote blokken steen worden uit bijvoorbeeld bergen of in de aardkost gewonnen. Hier zijn verschillende bewerkingen mogelijk, zoals bijvoorbeeld polijsten of juist ruw maken.

Een uitgebreide showroom met tegels

Wilt u vloertegels of wandtegels kopen? Bezoek dan eens de verrassend complete tegelshowroom van KROON Vloeren in Steen. Zij zijn gevestigd in Meerkerk en bieden unieke vloertegels en wandtegels voor ieder vertrek. Loop gewoon eens bij hen binnen en geef uw badkamer bijvoorbeeld een goeie update door de wandtegels te vervangen!