Wistjij
Image default
Woningen

Met deze tips bestel je eenvoudig zelf raamdecoratie online

Wil je raamdecoratie online kopen? Dan is het slim om vooraf wat research te doen. Dan weet je immers beter wat bij je past en waar je op moet letten. Om je om weg te helpen geven we in dit artikel tips.

1: Ga na wat past bij de ruimte en het raam

Niet elke ruimte en elk raam is hetzelfde. Bij een klapraam kan het bijvoorbeeld handig zijn om voor raamdecoratie te gaan die je aan het kozijn vast kunt maken. Terwijl op een ander raam ook houten jaloezieën juist handig kunnen zijn, daarmee kun je goed de hoeveelheid licht in dat in de ruimte valt reguleren.

Ook de ruimte kan invloed hebben op het meest geschikte type raamdecoratie. Zo wil je in de keuken geen stoffen gordijnen die je niet kunt wassen. Daar heb je veel te maken met vocht, vet en vuil van het koken. Aluminium jaloezieën zijn in zo’n ruimte veel geschikter. Of denk aan een ruimte waar de zon fel op het raam schijnt. Daar kan juist raamdecoratie met een isolerende reflecterende laag uitkomst bieden.

2: Houd rekening met jouw interieur

Raamdecoratie is een bepalende factor voor de sfeer in huis. Laat het daarom aansluiten bij de rest van je interieur. Dan creëer je een mooi geheel. Heb je een strakke moderne inrichting? Trek die stijl dan door en ga voor rolgordijnen, plisségordijnen of jaloezieën in een stoere neutrale kleur. En ben je meer van het warme romantische gevoel in huis? Dan passen stoffen gordijnen waarschijnlijk beter bij je. Veel mensen gaan in dat geval voor vouwgordijnen of normale stoffen gordijnen die je aan een roedel hangt.

Het kan ook zijn dat je op zoek bent naar een natuurlijke look. Dan zijn houten jaloezieën of shutters een goede optie. Of denk bijvoorbeeld aan linnen gordijnen. Als je voor hout gaat haal je bovendien een landelijke en warme sfeer in huis.

3: Bepaal het juiste formaat

Het is misschien een voordehand liggend maar vaak wordt er toch de mist in gegaan bij het selecteren van het juiste formaat. Ga je raamdecoratie online kopen? Meet dan vooraf de ramen en controleer of de metingen kloppen. Het komt vaak voor dat de raamdecoratie net niet past.

Er zijn vaak standaard maten waar je uit kunt kiezen. Zit je maat daar niet tussen? Ga dan voor raamdecoratie op maat. Bij veel typen decoratie is dat mogelijk. Zo zijn er veel shutters op maat, kun je rolgordijnen in jouw maat bestellen en kun je andere gordijnen ook bij jouw maten aan laten sluiten. 

 

http://www.inhuisplaza.nl/