Wistjij
Image default
Dienstverlening

Meetbaar resultaat boeken via social media

De advertentiewereld van nu kan niet meer zonder beeld en geluid. Een reclamebord met daarop geschreven ‘Vandaag alles voor de helft van de prijs’; een betaald bericht in het regionale dagblad met een opsomming van de sale producten. Beide volstaan niet meer. Een zeer effectieve manier om de doelgroep te bereiken, is adverteren op landelijke televisie. Bij de Ster -de Stichting Ether Reclame- kan dat vanaf €30.000. Een behoorlijk bedrag, maar je krijgt er veel voor terug. De programma’s van NPO 1,2 en 3 belanden dagelijks in de lijstjes met meest bekeken programma’s. Het bereik is hoog. De impact groot. Zeker als je tegelijkertijd ook radiocommercials inzet. Naast de traditionele media mogen de online platformen zeker niet vergeten worden, ze zijn immens populair bij jong en oud. Pinterest, LinkedIn, Instagram, YouTube en Facebook marketing worden niet voor niets steeds meer toegepast.

Benader een groot publiek via YouTube

Op YouTube kijken mensen filmpjes over de meest uiteenlopende onderwerpen. De hoofdcategorieën zijn actueel nieuws, muziek, games en films. Rondom al die video’s plaatst YouTube advertenties. Het platform is gratis en op deze manier wordt er geld verdiend. YouTube kent meer dan 2 miljard maandelijkse gebruikers. Dit is voor jou als ondernemer dus een interessant social media kanaal om je te laten zien! Je kunt kiezen voor een traditionele ad. Een andere optie is influencer marketing. Hierbij zet je populaire vloggers in om jouw producten en / of diensten bekend te maken.

Bereik je marketingdoel via Instagram

Instagram moet het (nog) afleggen tegen YouTube, maar het aantal actieve, maandelijkse gebruikers van meer dan 1 miljard is zeer indrukwekkend. Op dagelijkse basis loggen rond de 500 miljoen mannen, vrouwen en kinderen in. Je kunt je onderscheiden door een professioneel, zakelijk profiel aan te maken. Plaats vervolgens regelmatig nieuwe content met interessante info, unieke acties en onweerstaanbare aanbiedingen. Zeker weten dat je snel jouw marketingdoelstellingen bereikt. 

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Instagram en YouTube? Your Business Online is een social media bureau dat al je vragen graag beantwoordt.

https://www.yourbusinessonline.nl/