Wistjij
Auto’s en Motoren

Meer dan Volkswagen alleen

Ook wel bekend als de Volkswagen Group, is de op één na grootste autoproducent ter wereld. Toyota mag zich nog steeds de nummer één noemen, tot groot ongenoegen van Volkswagen. Samen met General Motors is er al jaren een veldslag aan de gang. De drie grootsten strijden om de wereldtitel en het blijft erom spannen. De Volkswagen Group heeft zijn sporen duidelijk verdiend. In de afgelopen jaren hebben zij onder andere Seat, Porsche en Audi weten te bemachtigen.

Buitenlands succes

Dat Hitler destijds opdracht heeft gegeven dit automerk te gaan fabriceren, is algemeen bekend. Zijn doel was een betaalbare auto op de markt te brengen, voor het volk. De bekende Kever werd als eerste geproduceerd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de autofabriek ook gebruikt voor oorlogsdoeleinden en startte de fabrikant met het produceren van onder andere gevechtsvoertuigen. De Duitse fabrikant is geliefd in heel Europa, maar in China is deze het meest populair. Ook in veel Zuid-Amerikaanse landen is het merk favoriet en dit is te danken aan de betaalbaarheid en betrouwbaarheid. 

Een ware wedloop

Een VW Caddy lease is vooral populair onder ondernemers. Niet alleen grote ondernemers lopen ermee weg, ook de kleine is om. Grote concerns leasen de Caddy of Transporter aan de lopende band en hebben inmiddels een compleet wagenpark opgebouwd. Welke uitdaging rest de fabrikant dan nog? Volkswagen heeft maar éen doel en dat is de wereldmarkt veroveren! Helaas gaat dit niet zonder slag of stoot en wordt de fabrikant omringd door geduchte concurrenten. Ook opkomende automerken moeten ervoor zorgen dat Volkswagen alert blijft en niet aan positie verliest. Met name door de innovatiedrang van Toyota en General Motors, zoals het ontwikkelen van elektrische auto’s en een constante verandering in het design, blijft het lastig om de nummer 1 positie te bemachtigen.

Meer dan Volkswagen alleen