Wistjij
Image default
Woningen

Makelaars, wat kunnen ze voor je doen?

Een makelaar kan je helpen bij het vinden van een nieuwe woning. Dit gaat vaak sneller omdat ze precies weten waar ze de woningen kunnen vinden. Ook zijn makelaars ervaren in onderhandelen en kunnen zij vaak een betere prijs bedingen dan wanneer je zelf op zoek gaat naar een huis. Ben je dus op zoek naar een nieuwe woning? Schakel dan eens een makelaar in!

Wat kost een makelaar?

Makelaarskosten zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de huizenmarkt en de grootte van het bedrijf. Vaak betaal je ongeveer twee procent makelaarscourtage aan de verkopende makelaar, inclusief BTW. Dit kan oplopen tot duizenden euros. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een aankoopmakelaar in te schakelen die ongeveer één procent van de koopsom kost, inclusief BTW. Deze makelaar begeleidt je tijdens het aankoopproces en onderhandelt namens jou met de verkopende makelaar.

Kortom, er zijn genoeg redenen te bedenken waarom je een makelaar in zou schakelen bij het kopen van een huis. Ben jij van plan om binnenkort een huis te kopen? Neem dan gerust contact op met Voorne makelaars. Wij helpen je graag!

Wat zijn de voordelen van een makelaar?

Het inhuren van een makelaar heeft vaak veel voordelen. Ze kunnen onder andere betere prijzen genereren voor het kopen van een huis, door een makelaar weet je of de huizenprijzen in de regio stijgen of dalen en kun je advies vragen over waar je het beste kunt gaan wonen.

Een makelaar is ook ideaal als je weinig tijd hebt om zelf naar huizen te gaan zoeken. Zij weten precies waar ze moeten zoeken en kunnen snel geschikte huizen vinden die aan jouw wensen voldoen. Ook zijn makelaars ervaren in onderhandelen en kunnen zij vaak een betere prijs bedingen dan wanneer je zelf op zoek gaat naar een huis.

Kortom, er zijn genoeg redenen te bedenken waarom je een makelaar in zou schakelen bij het kopen van een huis.