Wistjij
Image default
Bedrijven

Maak je tuin winterklaar met het juiste tuingereedschap!

De herfst loopt al op zijn einde en de winter staat voor de deur. Tijd dus om je tuin winterklaar te maken! De kans is groot dat je tuin nu bezaaid ligt met bladeren, daar wil je natuurlijk liever niet de hele winter tegenaan kijken. Ook is het nu nog net niet te koud om die klusjes te doen die nog moeten gebeuren. Straks vriezen je vingers er anders zowat af tijdens het verwijderen van bijvoorbeeld die oude boom, en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Ga daarom gauw aan de slag voordat het te laat en te koud is. Hierbij heb je natuurlijk wel het juiste gereedschap nodig om de klus snel te klaren.

De juiste zaag voor de juiste zaak

Als je kleine takken moet verwijderen in je tuin, kun je daar wel een heggenschaar voor gebruiken. Bij kleine boompjes voldoet een handzaag nog wel, hoewel die flink wat armspierkracht vergt als het kouder is. Voor grotere bomen is het verstandig om een kettingzaag te gebruiken. Hiermee is het zaagwerk zo gepiept en jouw tuin zo winterklaar!

De beste oplossing voor uw bladsituatie

In een kleine tuin met weinig bomen zal je waarschijnlijk weinig bladeren tegenkomen, tenzij je buren wel bomen hebben die veel bladeren verliezen in je tuin. Als de hoeveelheid bladeren nog te overzien is, volstaat een bladhark meestal om de bladeren te verwijderen. Het kost wat moeite, maar met een beetje aanpoten is het zo gebeurd. Heb je een grotere tuin met bomen die vol met bladeren ligt? Dan kan een bladblazer de juiste oplossing voor jou zijn! De bladblazer doet al het zware werk voor je en je tuin is in een mum van tijd bladvrij. Met een bladblazer maak je in een handomdraai je tuin bladvrij en is jouw tuin dus zo winterklaar!