Wistjij
Image default
Bedrijven

Je grind aanleggen

Als je je tuin bijna afhebt dan is grind vaak een van de laatste dingen die je moet aanleggen in je tuin. Grind wordt vaak gelegd in een siertuin, maar ook op een oprit of op een tuinpad. Je kan zelf grind aanleggen, daarvoor hoef je niemand in te huren. Zelf grind aanleggen is vrij eenvoudig als je weet wat je moet doen. Voor een oprit is grind aanleggen anders dan voor een siertuin of een tuinpad. Op een oprit moet het grind steviger zijn, omdat hier auto’s opgereden worden en de grind dus zwaarder wordt belast. In dit blog uitleg over het aanleggen van grind.

 

Ontwerp

De eerste stap is altijd het ontwerp. Teken de oppervlakte waar het grind moet komen te liggen. Bekijk het en pas het ontwerp weer aan waar nodig is. Het is handig om eerst alles uit te tekenen, zo zie je makkelijker of er nog aanpassingen nodig zijn dan wanneer je gewoon begint.

 

Gebied

Als het ontwerp van de vorige stap goed is dan kun je buiten het daadwerkelijke gebied gaan uitzetten. Zet het gebied af rondom je huis wat je hebt uitgekozen. Je kan hiervoor stokken met touw gebruiken die je goedkoop kan aanschaffen bij iedere bouwmarkt. Zet de stokken in de grond en laat het touw erdoorheen lopen. Je kan door het gebied uit te zetten kijken hoe je ontwerp er in het echt uitziet, nog zonder dat het grind er ligt. Toch niet tevreden? Dan kun je je ontwerp aanpassen.

 

Voorbereiden

Nu ga je de grond voorbereiden. Daarmee bedoelen we de ondergrond. Graaf de grond vijf centimeter uit en stamp deze goed aan. Maak de grond vervolgens egaal. Nu is je grond klaar voor de grind.

 

Plaatsen

Nu kun je de kantopsluiting plaatsen. Deze zorgt ervoor dat de grind dadelijk op zijn plaats blijft liggen. Je kan deze eenvoudig in de grond doen. Maak ze wel waterpas, zodat je grindpad straks recht is. Plaats vervolgens een worteldoek en daarna het grind. Wil je juist je oude grind alleen maar afvoeren en vervangen? Dan haal je je oude grind weg en doe je dat weg door middel van puin afvoeren. Puin afvoeren kan in iedere gemeente.

 

https://afvalcontainersdrechtsteden.nl/puin-afvoeren/