Wistjij
Image default
Internet marketing

Is er een gouden regel om meer websitebezoekers te genereren?

Wat is de beste manier om meer websitebezoekers te genereren?

De vraag die bij vele ondernemers luidt is: hoe krijg ik meer websitebezoekers? Deze ondernemers hebben tijd en moeite gestoken in het opbouwen van een plek waar zij zichzelf kunnen profileren. Ze vertellen wie ze zijn, wat ze doen en het allerbelangrijkste: wat de klant aan hun producten of diensten heeft. Maar dat heeft allemaal weinig effect als slechts een handje vol mensen per maand de website weet te vinden. Dat moet beter, vinden vele ondernemers. Maar hoe krijg je meer websitebezoekers? Er is niet één beste manier die voor elke website werkt. Het is afhankelijk van de doelgroep van de ondernemer. Waar bevindt die zich? Hoe zijn de mensen in die doelgroep te bereiken? En op welke manier dienen zij wel of niet te worden aangesproken? Al deze factoren zijn van invloed op hoe een website gevonden wordt. Een doelgroeponderzoek is dus belangrijk. Ook adverteren speelt een immense rol.

Via social media werken aan je naamsbekendheid

Ondernemers zoeken hun heil vaak in social media. Dit hoeft niet voor elke partij een garantie voor succes te zijn. Misschien zit hun doelgroep helemaal niet veel op deze online platformen. Of wellicht zitten zij er wel, maar boort de ondernemer het verkeerde kanaal aan. Als je samenwerkt met een marketingexpert zal blijken of social media ook leeft onder jouw doelgroep. Is dit het geval? Dan is dit een prachtige kans om te werken aan je naamsbekendheid. Je kunt dan gaan adverteren. Op de meeste kanalen kun je instellen wat het gewenste doel is van deze advertenties. Bijvoorbeeld het tonen van je advertentie aan zoveel mogelijk mensen. Of aan een zo specifiek mogelijke doelgroep. Bewandel je hier de juiste paden? Dan zullen mensen jouw bedrijf via social media ontdekken en je website bezoeken.

Met behulp van de grootste zoekmachine op dit moment

Ook kun je meer websitebezoekers genereren door gebruik te maken van Google. Zowel met zoekmachineoptimalisatie als met adverteren in de zoekmachine trek jij nieuwe mensen naar het online fundament van je business. Beiden hebben een andere insteek. Zo is de optimalisatie gratis, maar moet je daar wel veel tijd in steken. Het adverteren is niet gratis, maar is dan weer relatief makkelijk uit te voeren. Het is wel zaak dat je van tevoren een beroep doet op je marketingstrategie. Hierin staat meer informatie over jouw doelgroep en hoe je deze moet bereiken. Ook hier geldt: hoe specifieker jij hen helpt met hun problemen of wensen, hoe sneller zij geïnteresseerd zijn om naar je website te gaan.

Schakel de specialist in

Niet iedere ondernemer heeft evenveel tijd om deze taken allemaal zelf uit te voeren. En ook niet elk bedrijf beschikt over een apart marketingteam binnenshuis. Een specialist inschakelen is voor die partijen een slimme keuze. Zo krijgen zij het gewenste resultaat terwijl zij zelf tijd overhouden die ze kunnen gebruiken voor hun business. Stel na goed overleg een plan of strategie op met de partij waarmee je gaat samenwerken. Zo zorgen jullie samen voor meer websitebezoekers.

https://www.omcbase.nl/meer-websitebezoekers/