Wistjij
Image default
Groothandel

Interview met wasmachinerotterdam.nl, zo krijg je je wasmachine weer als nieuw!

How je je wasmachine kunt repareren zonder problemen Als je wasmachine stuk is, en je niet zeker weet hoe je deze kunt repareren dan is dit artikel voor jou. Via deze pagina vindt je de meest voorkomende problemen bij wasmachine reparatie en kun je de oorzaak ervan vinden en ook oplossen! We hebben een lijst van kapotte wasmachine symptomen voor je verzameld en leggen uit hoe je die kunt oplossen.

“Het gebeurt vaak, mensen willen de was snel draaien en proppen de wasmachine vol met kleding om zoveel mogelijk te wassen in een korte tijd. Dit kan leiden tot permanente schade tot het wasapparaat en is een wasmachine reparatie in de meeste gevallen vaak nodig. Wees zuinig op je wasmachine, het is een duur apparaat. In de meeste gevallen is een wasmachine nog wel te repareren. Als deze te zwaar beschadigd is, moet je helaas een nieuwe kopen.” | Barry, wasmachine reparatie Rotterdam

– Irritant geluid vanuit de wasmachine

Een wasmachine dat veel lawaai maakt is voor vele personen een ware nachtmerrie. De pomp van de wasmachine is waarschijnlijk stuk, de pomp zorgt ervoor dat de wasmachine blijft draaien en helpt de motor van de wasmachine met draaien. Als je wasmachine veel lawaai maakt is hoogstwaarschijnlijk de pomp van de wasmachine stuk. Het is aangeraden om een wasmachine monteur in te schakelen.

– Wasmachine lekt water, wat is de oorzaak ervan?

Komt er water vanuit je wasmachine? Dan is zijn de rubbers meestal gebroken, hoe je dat kunt controleren proberen we je uit te leggen. De naden en rubbers van de wasmachine horen goed vast te zitten op de deur van de wasmachine. Is dat niet het geval? Dan lekt je wasmachine inderdaad water. Dit kun je oplossen door nieuwe rubbers te kopen bij de plaatselijke supermarkt. We raden je aan je wasmachine niet te gebruiken, de lekkage kan alleen maar verergeren omdat de scheurtjes op het rubber alleen maar groter worden. Hierdoor lekt het dus ook meer water.

– De wasmachine start niet meer.

Als de wasmachine niet meer aan gaat, kan dat zijn door een interne storing. De oorzaak achter deze storing kun je helaas niet handmatig controleren, hier heb je speciale apparatuur voor nodig. Meestal hebben witgoed monteurs deze in hun gereedschap. Het kan zo zijn dat er binnen de wasmachine een kortsluiting heeft plaatsgevonden, probeer deze niet meer te starten maar neem direct contact op met een wasmachine monteur bij jou in de buurt.

  • Wat kun je wel proberen?
  • Controleer of de bekabeling van de wasmachine wel goed is aangesloten.
  • Schakel de stroom van je huis aan en uit

– Mijn wasmachine draait niet meer

Wanneer je wasmachine niet meer draait tijdens het wassen kan het betekenen dat de spinner kapot is, dit komt vaak door het overbelasten van de wasmachine. Dit kun je controleren door de wasmachine opnieuw te starten en hier weinig wasgoed in te stoppen. Begint de wasmachine met draaien? Gefeliciteerd, je hebt je wasmachine gerepareerd. Werkt je wasmachine toch niet? Dan is de spinner van binnenaf gebroken. Je kunt via het internet zoeken naar een wasmachine reparateur. Deze kunnen het probleem voor je oplossen, een nieuwe wasmachine kopen is helemaal niet nodig.

– De wasmachine trilt heel hard

Als je wasapparaat hard trilt op de vloer kan dit betekenen dat de riem wat om de motor zit versleten is, deze kun je vervangen door naar de witgoedboer te gaan en er eentje aan te schaffen. Dit kost je hooguit een €30,- en kun je deze weer vernieuwen. Blijft je wasmachine toch veel trillen? Controleer of de rubbers aan de onderkant van je wasmachine nog in goede staat zijn, als dat niet het geval is dien je ook deze weer te vernieuwen.

– Stank vanuit de wasmachine

Komt er een vreemde geur vanuit de wasmachine? Dit heeft vaak te maken met overbelasting van de wasapparaat, zorg ervoor dat je niet teveel kleding in de wasmachine stopt en hier altijd goed oplet. Wanneer je de wasmachine overbelast kan de motor ook overbelast raken en kun je zo je wasmachine zwaar beschadigen. In sommige gevallen is de beschadigde wasmachine dan ook niet meer te repareren en dien je helaas een nieuwe wasmachine te kopen (dit kan best duur zijn). Zoek goed op het internet naar een goedkope wasmachine, eventueel kun je advies vragen aan een wasmachine monteur.

Interview met wasmachinerotterdam.nl, zo krijg je je wasmachine weer als nieuw!