Wistjij
Image default
Aanbiedingen

Huishoudtrappen

De huishoudtrappen van Van Eldik Ladders zijn handige hulpmiddelen voor in en om het huis. Een goede huishoudtrap gaat levenslang mee. Maar hoe bepaal je wat een goede trap is. We helpen je graag op weg.

Houten – of Aluminium trappen

Als eerste keuze voor de huishoudtrap is er hout of aluminium. Een aluminium trap is lichter een houten robuuster. Daarnaast heb je nog een verschil waar je misschien niet over hebt nagedacht; hout kun je repareren, aluminium niet. Dat klinkt misschien vreemd. Maar er kan natuurlijk altijd iets gebeuren met je trap. Bij schade moet je de trap na laten kijken. De huishoudtrappen worden immers gebruikt om de hoogte in te gaan. Dat moet wel veilig. Een aluminium huishoudtrap moet je bij schade vaak vervangen. Een houten huishoudtrap kan vaak eenvoudig gerepareerd worden.

Soorten huishoudtrap

Huishoudtrappen zijn in meerdere varianten verkrijgbaar. Welke het beste bij jou past hangt af van waar je hem het meest voor gaat gebruiken. Is dat om ramen te zemen? Dan is het wel zo handig dat je een emmer op de trap kunt plaatsen. Of ga je hem voor het schilderen gebruiken. Dan verplaats je de trap waarschijnlijk minder vaak. Of moet je vaak op iets grotere hoogte werken dan de standaard. Dan zijn doorlopende steilen misschien handig zodat je veilig op de bovenste trede kunt staan. Dit zijn je opties:

  • Enkele huishoudtrappen:

    • De enkele huishoudtrappen worden het meest gebruikt om ramen te wassen. In combinatie met een bordes kun je de emmer met sop makkelijk kwijt.

    • Dubbele huishoudtrappen. Dit zijn trappen die je vaker op dezelfde plaat laat staan. Dit komt omdat je de trap van beide zijden kunt beklimmen. Daardoor kun je overal net even wat makkelijker bij.

    • Voor de wat grotere hoogtes gebruik je de plateautrap. Deze trap heeft doorlopende zijkanten (steilen). Hierdoor sta je ook veilig op de bovenste trede.

Huishoudtrappen koop je bij Van Eldik Ladders

Nu je de verschillen in de huishoudtrappen kent moet je nog weten waar je deze aanschaft. Dat doe je bij Van Eldik Ladders uit het Betuwse plaatsje Ochten. Ze hebben de meeste trappen gewoon op voorraad in het magazijn. En heb je nog vragen over het gebruik dan stel je deze aan onze medewerkers. Ze helpen je graag aan de juiste huishoudtrap voor je klus!