Wistjij
Image default
Auto’s en Motoren

Hoe haalt u het meest uit de verkoop van uw caravan?

Waarom uw caravan verkopen?

Al jaren is de caravan één van de populairste manieren van kamperen. Wie heeft er geen fijne herinneringen aan het kamperen met de sleurhut? Waarom zou u dan uw caravan willen verkopen? Allereerst kost stalling op jaarbasis een paar honderd euro: of u de caravan nou wel of niet gebruikt. Verder is het zonder caravan een stuk sneller en veiliger rijden naar uw bestemming. Het kan ook zijn dat uw kinderen liever niet meer mee gaan en dat de caravan dan te groot wordt voor u. Of misschien wilt u liever meer comfort.
Wat de reden ook is, het is mooi als u er nog een leuk bedrag aan overhoudt. In dit artikel gaan we in waar u op moet letten bij het caravan verkopen, zodat u het meeste uit de verkoop haalt.

Hier moet u op letten bij de verkoop

 

  • Allereerst moet u bepalen of u de caravan zelf wilt verkopen of misschien via een caravanbedrijf. Bij de laatste optie wordt u veel werk uit handen genomen en het is de snelste optie. De kosten van de verkoop zijn wel hoger, waardoor de opbrengst lager zal zijn dan wanneer u zelf verkoopt.
  • Als u zelf besluit om uw caravan te verkopen, zorg dan voor een goede waardebepaling. Online zijn er diverse sites te vinden waarmee eenvoudig een verkoopprijs vast te stellen is. Let u op de staat van de caravan, het bouwjaar en de eventuele extra’s. Mocht u er zelf niet uitkomen, dan zijn er ook bedrijven die deze waardepaling voor u kunnen doen.
  • Zorg bij het caravan verkopen voor een duidelijke advertentie. Geef daarin zoveel mogelijk informatie. Leuk weetje: hoe langer de advertentietekst, hoe betrouwbaarder u overkomt. Zorg in elk geval voor informatie over: merk, bouwjaar, staat van caravan en banden, aantal keer gebruikt, afmetingen en gewicht, prijs, eventuele extra’s, indeling, aantal slaapplekken, is er gerookt of zijn huisdieren meegeweest, informatie over stalling. Mocht u niet alles meer weten, dan kunt u altijd een kentekencheck doen. Zo heeft u snel alles in één overzicht.
  • Maak goede foto’s. Zorg dat de caravan is opgeruimd en schoongemaakt.
  • Promoot uw caravan online, bijvoorbeeld via verkoopsites.
  • Zorg voor een vrijwaringsbewijs, zodat u na verkoop kunt bewijzen dat de caravan niet meer uw eigendom is.

Wij wensen u veel succes bij de verkoop van uw caravan en wij hopen u met dit artikel een eindje op weg geholpen te hebben. Veel plezier met hoe dan ook uw vakantie gaat doorbrengen.