Wistjij
Image default
Kinderen

Hoe bereid je je voor op de komst van de kraamvisite?

De een vindt het geweldig, de ander zit er totaal niet op te wachten. Kraamvisite. Nieuwsgierige ooms en tantes, vrienden en kennissen die je pasgeboren baby willen zien, vasthouden en knuffelen. Als jouw kleintje er net is ben je daar misschien niet zo van gediend, maar kraamvisite is door de loop van de jaren zeker flink veranderd.

Laat je wensen weten

Jij bent de moeder en dus de baas over wat er gebeurt. Wil je je kind niet rond laten gaan, dan hoeft dat niet. Dat kan je gewoon aangeven en laten weten, no shame, dat hebben ze maar te respecteren. Wil je ook niet meteen bezoek ontvangen, maar pas na een poosje, dan is dat ook geen enkel probleem. Je merkt zelf wel wanneer je er aan toe bent en je kan in de eerste weken ook heel erg genieten van je eigen gezinnetje en je familieleden dichtbij.

Hoe lang duurt het?

Mensen die op kraamvisite wegkijken is natuurlijk niet zo leuk. Hopelijk snappen ze dat het niet de bedoeling is om uren te blijven hangen. Maar iets drinken, een koffietje en een beschuitje en dat is het wel. Geen lange borrelpartijen met alcoholische dranken en hapjes erbij. Het is natuurlijk de kennismaking met je baby en geen wild feest. 

Dat zeggende, er is dus ook zeker iets te zeggen voor de trend van de babyborrel of het kraamfeest. Een feestje buiten de deur, waar alle kraamvisite in één keer komt. Georganiseerd door iemand anders en geen omkijken naar wat er geserveerd wordt en wie er opruimt. Sommige mensen vinden dit minder persoonlijk, maar je bent er wel in een keer vanaf en hebt er weinig omkijken naar. Misschien juist iets dat je graag zou willen als je net bevallen bent.

Je kraamcadeaus

Je weet dat iedereen die op babybezoek komt ook iets mee wil nemen. Een cadeautje voor de kleine of voor jou. En wat blijkt, de meeste kraamcadeaus vallen helemaal niet zo in de smaak. Zonde, want er wordt wel geld en moeite aan besteed. Waarom maak je daarom niet een mooi overzicht van de dingen die je graag zou willen? Dan krijg je de juiste maat, de juiste kleur en dat leuke speeltje dat je eigenlijk al had willen shoppen, maar net te duur vond. Dit soort tips vindt de visite heel handig, dan hoeven ze geen winkels af en weten ze zeker dat het een schot in de roos is.

Wil je zelf ideeen opdoen voor leuke cadeautjes voor je baby? Kijk dan eens bij verschillende blogs die daar aandacht aan besteden. Met niet voor de hand liggende items waar je zelf niet aan had gedacht. En maak die lijst maar lekker lang, zeker als er veel mensen langs willen komen.

Dit serveer je

Lekker makkelijk doen hoor. Je zorgt dat je voldoende beschuit, boter en muisjes in huis hebt, koffie en wat fris. Daar moeten ze het maar mee doen. Het gaat toch om jou en de kleine? Denk daar ook aan als je zelf de volgende keer naar iemand toegaat die pas is bevallen. Maak ze niet te moe, blijf niet te lang en laat vooral zien hoe blij je met die kleine frummel van ze bent. Want dat is het allerbelangrijkste.