Wistjij
Image default
Bedrijven

Hoe geef je minder geld uit?

Geld besparen is niet voor iedereen weggelegd. Sommige mensen hebben serieuze problemen om geld te sparen en geen geld overbodig uit te geven. Het sparen van geld of besparen op aankopen kan soms moeilijk zijn maar met de juiste mindset en een goede aanpak kan iedereen gemakkelijk en snel geld besparen. Natuurlijk moet je er een beetje moeite voor doen om zoveel mogelijk geld te besparen, maar als je eenmaal begonnen bent met een aantal kleine dingen, dan is het besparen van geld om den duur een eitje en kan je vele tientallen euro’s per maand besparen.

Als je een keer een duurdere aankoop moet doen zoals een auto, een televisie, een koelkast of een vakantie, dan is het verstandig om eerst verschillende sites en winkels af te gaan om te bekijken waar het product het goedkoopst is. Veel producten hebben namelijk een andere prijs bij verschillende winkels en op duurdere aankopen kan dit tientallen tot soms honderden euro’s schelen. Daarnaast kan je bij veel webshops kortingscodes gebruiken die gratis te vinden zijn op internet. Door net iets verder te kijken dan je neus lang is, kan je dus al flink wat euro’s besparen.

Wat niet direct geld bespaart maar wel veel oplevert is het maken van een overzicht van je uitgaven en inkomsten. Door je salarisstrook te vergelijken met alle facturatie en losse uitgaven kan je snel en gemakkelijk zien hoeveel je uitgeeft en waaraan, en hoeveel er binnenkomst. Door dit overzicht te maken kan je snel zien of je ergens te veel geld aan uit geeft en hoe je hierop geld kan besparen. Daarnaast kan je bekijken waar je misschien tijd hebt om nog extra te werken om meer geld te verdienen. Als je een overzicht maakt kan je dus kennis vergaren over je uitgave patroon waardoor je een beter beeld krijgt van de situatie waar je in zit.

Hoe geef je minder geld uit?