Wistjij
Image default
Bedrijven

Halogeen vervangen door LED

Halogeen vervangen door LED

Waarom gebruikt u nog steeds energieverslindende gloei- of halogeenlampen? LED-verlichting biedt veel voordelen ten opzichte van deze verouderde technologieën. U krijgt een nog betere lichtprestatie, en LED’s verbruiken veel minder elektriciteit dan de andere lampen op de markt. Ze gaan ook tot 25 keer langer mee! Verspil uw geld niet door vast te houden aan oude technologie – stap vandaag nog over voor een groener huis en vervang halogeen door LED!

LED lamp flikkert

Er is niets erger dan een flikkerend lamp. Wanneer u probeert te werken of te ontspannen, is het gewoon onaangenaam en afleidend – om nog maar te zwijgen van het feit dat het flikkeren hoofdpijn kan veroorzaken!

LED-lampen worden verondersteld milieuvriendelijk te zijn voor iedereen onder ons die zijn slaapkamer overdag verlicht wil zien als een elektronisch billboard (wat de meeste mensen vast niet doen), maar is het u opgevallen dat uw LED-lampen zo nu en dan beginnen te flikkeren? Er kunnen vele redenen zijn waarom dit gebeurt. Misschien waren ze defect vanaf het moment dat ze op de plank lagen in de winkel… of misschien was er iets mis met het bedradingssysteem dat geïnstalleerd moest worden om ze goed te laten functioneren… maar hoe dan ook, als uw LED’s aan en uit blijven knipperen als er iemand voorbij loopt dan is de kans groot

LED vs spaarlamp

U hoeft zich geen zorgen te maken over de vraag of een LED-lamp of spaarlamp de beste is wanneer u op zoek bent naar een nieuwe lamp. Er is genoeg onderzoek gedaan dat heeft aangetoond dat beide goede keuzes kunnen zijn, maar er is één ding dat deze twee onderscheidt: efficiëntie en kosten! Spaarlampen kunnen in het begin meer geld besparen op uw elektriciteitsrekening dan LED’s omdat ze minder elektriciteit verbruiken per tijdseenheid – maar dit voordeel verdwijnt over langere perioden naarmate hun levensduur afneemt door constant gebruik. Neem dus een aantal dingen in overweging voordat u een aankoopbeslissing neemt, want dat kan er later echt toe doen!

Hoeveel lumen nodig

Wanneer u nieuwe lampen koopt, is het aantal lumen een belangrijk criterium voor uw keuze, evenals de kleurtemperatuur. Een hoger getal betekent meer licht, terwijl een lager getal minder verlichting geeft. Maar hoe weet u nu precies uit welke hoeveelheid lichtsterkte u moet kiezen? Het antwoord hangt af van waar het zal worden gebruikt en in welke toepassing – zoals sfeerverlichting of kantoorwerkruimte.

 

Halogeen vervangen door LED