Wistjij
Image default
Aanbiedingen

Een kamerplant in je huis is decoratief geweldig

Een huis huiselijk maken is zeer belangrijk. Voornamelijk de woonkamer, dit is namelijk de plek waar je veel tijd door brengt. Je moet je dus ook zeer op je gemak voelen in je eigen huis, het moet echt jouw plek zijn! Gelukkig is gemakkelijk te realiseren aan de hand van verschillende accessoires, denk aan kandelaars, schilderijen, een likje verf op de muur, gezellige verlichting, kaarsen en kamerplanten. Een kamerplant is altijd een goed idee. Het is decoratief namelijk geweldig, maar het heeft nog meer positieve voordelen. Zoals de  luchtzuiverende werking en het is goed voor de concentratie. Maar de kamerplanten moeten we goed verzorgd worden, anders zijn ze binnen de kortste keren overleden. Wil je meer weten over een kamerplant? Lees deze blog dan verder, wij vertellen hier meer informatie over. 

Zo groeien kamerplanten het best

Als je een kamerplant hebt aangeschaft wil je natuurlijk dat de plant zo snel mogelijk groeit en lang goed blijft. Gelukkig hoeft dit niet zo moeilijk te zijn! Het eerste punt waar je over na moet denken is de lichtinval van de ruimte waar jij de plant neer gaat zetten. Staat de ruimte op het noorden of het zuiden? Of het oosten? Dit is handig om te weten, omdat je op deze manier kan zien hoeveel lichtinval en zonuren je gemiddeld in de ruimte hebt. Er zijn namelijk genoeg kamerplanten die niet tegen de zon kunnen, de bladeren worden geel en worden uiteindelijk als het ware ‘knapperig’. Gelukkig zit er vaak bij de planten een kaartje, waarop informatie staat. Op deze manier heb je een paar richtlijnen en weet jij hoe vaak je de plant water moet geven in de week en op welke plek de plant moet komen te staan. Als je aan deze punten denkt en toepast bij jouw kamerplant, weet je zeker dat de plant een zeer lange tijd mooi blijft!

Een kamerplant aanschaffen

Wil je meer informatie over het verzorgen van een kamerplant? Of wil je graag een kamerplant aanschaffen? Neem dan eens een kijkje op de website van Fleurdirect. Deze partij heeft een ruim assortiment aan kamerplanten, er zit dus zeker een plant tussen die perfect bij jou in de woonkamer staat. 

https://www.fleurdirect.nl/