Wistjij
Image default
Zakelijke dienstverlening

Drie toepasbare tips voor jouw SEO

Drie toepasbare tips voor jouw SEO

SEO.. Dat heb je vast wel eens opgezocht in Google. Je wilt namelijk beter gevonden worden met jouw website. Dus waar begin je? Dan start je reis vaak op Google. Wat is SEO? SEO is een verzamelnaam van diverse werkzaamheden die de posities van je website verbeteren. SEO staat voor Search Engine Optimalization, oftewel zoekmachine optimalisatie.

Tip 1: Gasgeven op een zoekwoord, maar niet overdrijven

Je wilt een betere positie op een bepaald zoekwoord. Logisch! Alleen pas wel op met het zoekwoord teveel gebruiken op de pagina. Als SEO specialist zien onze specialisten dit in de praktijk vaak voorbij komen. Je kunt uit de tekst opmaken dat het echt geschreven is om te ranken op een bepaald zoekwoord. Het is goed om het zoekwoord regelmatig te gebruiken, maar overdrijf het niet. Google vindt het namelijk niet fijn als het zoekwoord te vaak in de tekst wordt gebruikt.

Tip 2: Relevantie is de sleutel

Hoe simpel dat het ook klinkt, maar relevantie is extreem belangrijk om goed te scoren in Google. Als je niet duidelijk of niet duidelijk genoeg over een bepaald onderwerp schrijft, dan begrijp Google dat ook niet. Dus wees concreet en doelgericht in je teksten en denk vooral goed na over wat een bezoeker verwacht op een pagina. Over het algemeen geldt, des te minder relevant, des te lager je positie is in Google. Wil je graag meer ondersteuning op dit vlak? Dan kan je ons als SEO Experts inhuren. Wij begeleiden diverse ondernemers op gebied van SEO.

Tip 3: De fundering van de website is belangrijk

De fundering van een huis is belangrijk. De fundering van je website is eigenlijk net zo belangrijk. Misschien wel belangrijker. Wat is eigenlijk de fundering van je huis? Met fundering bedoelen wij meta title, meta description, alt tags, headlines etc. Het is dus belangrijk dat je dit op iedere pagina goed hebt ingesteld. Doe je dit niet, dan kan Google je op de verkeerde zoekwoorden ranken. Iets wat je natuurlijk altijd wilt voorkomen. Wil je beter bouwen aan je fundament? Dan kan je het beste een online marketing bureau inschakelen.

 

https://onlinemeersucces.nl/seo-expert/