Wistjij
Image default
Aanbiedingen

Dit is hoe jij de natuur moet gaan helpen!

We kunnen het zo langzamerhand bijna niet meer horen: de vrijwel eeuwigdurende verhalen over het klimaat, de opwarming van de aarde en bijvoorbeeld de stijging van de zeespiegel. Dit zijn natuurlijk allemaal redelijk beangstigende processen en bovenal zijn ze ook best interessant, maar het staat allemaal wat ver van ons af. Het valt ons niet heel erg op dat er een aantal centimeter per jaar bij de zeespiegel opkomt of dat de gemiddelde temperatuur op aarde met een aantal decimale getallen stijgt. Toch zijn er wel dingen die we ertegen moet doen en om dat zo soepel mogelijk te laten verlopen, moeten we iets vinden wat iets dichter bij ons staat. In deze blog lees je hoe jij de natuur kunt helpen zonder dat je hier extreem veel kennis voor nodig hebt, veel energie aan moet besteden of veel tijd kwijt bent. Lees vooral gauw verder!

De natuur naar je tuin

Wanneer jij buiten de stad woont, vertellen we je niets nieuws dat het hier over het algemeen stikt van de dieren, prachtige planten en bepaalde organismen. Dit is iets dat we zo langzamerhand best een beetje mogen stimuleren en laat dat toevallig ook nog eens erg goed zijn voor het milieu. Wanneer jij daadwerkelijk de natuur naar je tuin wilt gaan brengen, zijn er wel wat dingetjes die je moet weten. Allereerst is dit niet iets dat van de één op de andere dag gaat gebeuren: hier is tijd voor nodig. Gelukkig kunnen we dit specifieke proces wel wat versnellen door bijvoorbeeld aan de slag te gaan met nestkastjes. Wanneer je deze in jouw tuin ophangt, is de kans erg groot dat er meerdere vogels naar jouw tuin toe komen. De natuur in je tuin dus!

Zorg voor voldoende leefruimte

Onder het vorige kopje heb je vooral kunnen lezen over mensen die in buiten de stad leven en dit is niet helemaal onbewust. Binnen de bebouwde kom is het simpelweg vrijwel onmogelijk om de natuur naar je tuin te brengen. Wel kun je gemakkelijk de natuur wat helpen door bijvoorbeeld minder stroom of water te gebruiken!

 

https://www.vogelhuisjes.nl/