Wistjij
Image default
Woning en Tuin

Deurluifel kopen? Welke luifel kies je?

Wil je de buitenkant van je huis mooier maken en ben je op zoek naar een afdakje voor de voordeur, ook een wel een voordoorluifel genoemd? Dan zijn er een aantal punten waar je op moet letten. Zo zijn er verschillende soorten luifels te krijgen met allemaal hun eigen voor- en nadelen. Verder in deze blog worden deze verschillende deurluifels besproken en worden er nog enkele tips meegegeven.

Waar moet je op letten?

Er zijn verschillende soorten deurluifels waar je uit kan kiezen. Hier gaan we laten verder op in. Ten eerste moet je letten op de maten van een luifel. Het liefste wil je natuurlijk dat de maat goed past bij de voordeur. Dit betekent dat je voor het kopen duidelijk moet weten wat de afmetingen moeten zijn. Nu zijn er standaard maten te krijgen waar je uit kan kiezen, maar is het ook mogelijk om een deurluifel op maat te krijgen. Zo kan je precies krijgen wat je wilt. Deurluifels kunnen duur zijn, en dan komt vaak  door de extra kosten van het installeren die je betaald. Nu kan je als je handig bent er natuurlijk voor kiezen om zelf de luifel op te hangen, zo bespaar je veel geld. Meer geld besparen? Dan kan je het beste kiezen voor deurluifel aanbiedingen. Zo kan je wel kortingen krijgen van meer dan twintig procent.

Glazen deurluifels

Voor een moderne look heb je met een glazen deurluifel een goede aankoop. Een glazen deurluifel is daarbij makkelijk schoon te maken en het licht van de zon wordt niet belemmert waardoor je dus ook geen schaduw krijgt op de voordeur. Het nadeel is wel dat deze deurluifels duurder zijn dan deurluifels van hout of kunststof.

Houten deurluifels

Ben je van een klassieke en warme stijl? Dan is een houten deurluifel een mooie toevoeging bij de voordeur. Deze deurluifels zijn een stuk goedkoper dan de glazen deurluifels en kan je in vele kleuren zelf verven. Verder geeft het dus die warme stijl, maar het onderhoud is niet erg handig. Deze luifels moet je vaak schoonmaken anders zal de luifel gaan verkleuren en kan het hout zelfs gaan rotten. Een klassieke look voor een mooie prijs, maar niet altijd even gemakkelijk.

Deurluifels met verlichting

Zoek je een moderne en luxe look? Dan is een deurluifel met verlichting iets voor jou. Net als een glazen deurluifel heeft een luifel met verlichting ook een moderne look, maar door de verlichting wordt het ook nog luxe. De verlichting geeft iets extra’s aan de uitstraling van de buitenkant van je huis en geeft daarbij licht voor de avond. Zo kan je makkelijk de juiste sleutels van de sleutelbos vinden en kan je de sleutel makkelijk in het sleutelgat doen. Ook voelt het voor mensen veilig om naar de eigen voordeur te lopen in het donker. Je kan het zien als vervanging van de buitenlamp. Nadeel is wel dat deze luifels een stuk duurder zijn, maar dan heb je ook wat natuurlijk.

Gebogen deurluifels

Naast de rechte deurluifels is het ook mogelijk om een gebogen afdakje te krijgen. Dit heeft een unieke uitstraling en wordt ook veel gebruik bij fietsenstallingen. Een leuke toevoeging aan de voorkant van je huis als je net even iets anders wilt. Als je inspiratie nodig hebt of je wil een deurluifel kopen, dan is het een aanrader om een kijkje te nemen op Jansa.nl. Dit is een partij met vele soorten deurluifels en zij bieden ook aan om de luifels te installeren bij jouw thuis.