Wistjij
Image default
Woning en Tuin

De voor- en nadelen van LED terrasoverkapping

Als je opzoek bent naar licht voor jouw terrasoverkapping dan is LED verlichting een van de opties, maar wat zijn hier eigenlijk de voor- en nadelen van? Deze hebben wij voor jou uitgezocht dat je een goede keus kan maken voor LED terrasoverkapping.

Voordelen van LED terrasoverkapping

Laten we eerst maar eens kijken naar alle voordelen die er zijn. Het eerste voordeel van een LED terrasoverkapping is dat deze lampen duurzaam zijn en dus veel langer meegaan. Zo hoef jij ze niet zo snel te vervangen en het is ook nog beter voor het milieu.

 

Hier komt nog bij dat LED lampen over het algemeen veel minder energie verbruiken en daardoor ook nog eens beter zijn voor het milieu en jouw portemonnee. Als je geeft om het milieu dan zijn dit sowieso de lampen die je wilt kiezen.

 

Een laatste voordeel wat we hier noemen (ook al zijn er veel meer) is dat LED lampen verkrijgbaar zijn in alle vormen en kleuren. Zo heb je ze dus ook in de vorm van spots en kun je zelfs de kleur van het licht kiezen. Ook heb je bijvoorbeeld LED lampen die van kleur kunnen veranderen zodat je altijd de juiste kleur voor de situatie kunt kiezen.

Nadelen van LED terrasoverkapping

Natuurlijk heeft LED terrasoverkapping ook zo zijn nadelen, en die moeten even benoemd worden.

 

Als eerste kunnen LED lampen niet heel goed tegen hitte en zal de duurzaamheid flink afnemen wanneer ze te lang in een te warme omgeving zijn. Tijdens een warme zomer kun je hier dus wel mee te maken krijgen.

 

Een ander nadeel is dat ze wat duurder zijn dan halogeenlampen zijn. De investering die je doet in LED lampen worden over het algemeen wel snel terugverdient maar dan moet je wel het geld hebben om deze investering te doen. Houdt hier dus zeker rekening mee.

 

Met deze voor- en nadelen in je hoofd kun je een goede beslissing maken over het soort licht dat jij wil in jouw terrasoverkapping. Wil je nog meer informatie over LED terrasoverkapping, kijk dan vooral bij LEDlogic. Hier vind je nog meer informatie over LED licht en kun je meteen kijken naar het assortiment van LED lampen voor een terrasoverkapping die beschikbaar zijn.

De voor- en nadelen van LED terrasoverkapping

Gerelateerde artikelen

Waarom houten meubelstukken?

Parketvloeren Utrecht verkrijgbaar bij meerdere verkooppunten

De deur tot het hart wordt geopend met… een deurklink