Wistjij
Image default
Aanbiedingen

De groei van videogames tijdens black friday

Uit een onderzoek dat onlangs is verschenen en is uitgevoerd door Talpa Gaming en Marketing Science is gebleken dat er op dit moment in ons land zo’n 8,3 mensen zijn die regelmatig videogames spelen. Zo’n 30% van deze gamers zijn vrouwen. Dit is dan ook niet zo gek aangezien videogames het afgelopen decennium de omslag hebben gemaakt. Ook tijdens de periode van coronavirus waarin we nu leven is te concluderen dat de populariteit van videogames nog nooit zo hoog is geweest. Hoe komt dit? Lees snel verder om hierachter te komen.

 

Videogames zijn de meest succesvolle entertainment producten

 

Mensen over de gehele wereld spelen videogames. Hier is geen twijfel over mogelijk. Door deze grote doelgroep en de enorme verkopen van videogames zien we dat videogames allang al niet meer op een zonderkamertje gemaakt worden. Nee. Achter grote A-titels zitten teams met tientallen mensen in dienst die dag in dag uit werken om deze beste producten te lanceren.

 

De budgetten van Triple-A games doen tegenwoordig niet meer onder voor andere entertainmentproducten. De productie van de meest succesvolle game ooit, GTA V, kwamen uit op een luttele 200 miljoen dollar. De productiekosten zijn er trouwens gemakkelijk uitgehaald want in het eerste weekend na de lancering van GTA V bracht het spel meer dan 1,2 miljard euro op. Dit is natuurlijk een gigantisch bedrag en het mag dan ook duidelijk zijn dat de industrie van videogames inmiddels volwassen is geworden. Wij verwachten de komende jaren dan ook dat de budgetten van videogames alleen maar hoger worden.

 

Profiteren van extra veel voordeel?

 

Vind jij videogames en de bijbehorende consoles ook wat prijzig? Dan hebben we nu een speciale verrassing voor je. Het is namelijk weer bijna tijd voor Black Friday en dit betekent dat je weer kan profiteren van torenhoge kortingen op allerlei verschillende artikelen. Neem bijvoorbeeld een kijkje naar de aanbiedingen van Nintendo Switch Black Friday, maar ook de MediaMarkt pakt ieder jaar flink uit tijdens Black Friday. Dit is natuurlijk alleen maar gunstig voor ons als consumenten, omdat we kunnen profiteren op extra veel voordeel op allerlei verschillende artikelen, zoals videogames.