Wistjij
Image default
Financieel

De brommerverzekering vergelijken? Lees eerst dit artikel

Het verzekeren van je brommer is niet alleen een kwestie van moeten. Het is voor je eigen bestwil. De gevolgen van een ongeval kunnen groot zijn. Ze kunnen invloed hebben op de rest van je leven, zeker als je niet verzekerd bent. Je hebt verschillende soorten brommerverzekeringen en ook als je een speed pedelec hebt krijg je met de brommerverzekering te maken. Ondertussen is brommerverzekering vergelijken vaste prik geworden in de laatste maanden van het jaar. Lees hier alles over de brommerverzekering. Van vergelijken en overstappen en over de aanvullende verzekeringen die er voor je brommer zijn. Want voor de goede orde en wellicht ten overvloede; het is verplicht een verzekering voor je brommer af te sluiten.

Tenminste een WA verzekering voor je brommer

Net als met de auto is het ook met je brommer verplicht om tenminste een WA verzekering af te sluiten, Althans, als je met de brommer op de openbare weg komt. Ook al gelijk aan de auto is dat je behalve uit drie basisverzekeringen diverse aanvullende verzekering af kunt sluiten. Overigens sluit je tegenwoordig ook een brommerverzekering af als je in het bezit bent van een speed bike. Want wettelijk gezien wordt een snelle elektrische fiets ook gezien als een brommer.

Brommerverzekering vergelijken en overstappen naar andere verzekeraar

Wie denkt dat een verzekering voor een brommer niet nodig is, die komt bedrogen uit. Heb je geen verzekering voor je brommer afgesloten, dan wacht je een fikse boete mocht je toevallig eens staande gehouden worden door de politie. Bovendien neem je ontzettend veel risico als je niet verzekerd bent. Stel je raakt bij een ernstig ongeval betrokken en je bent niet verzekerd. Dan kan dit vervelende consequenties hebben, soms zelfs voor de rest van je leven. Ook voor de brommerverzekering geldt overigens dat gedurende de laatste maanden van het jaar de brommerverzekering vergelijken aan de orde van de dag is. Door de brommerverzekering te vergelijken zie je al snel of je niet teveel aan maandelijkse premie betaalt. De brommerverzekering vergelijken resulteert vaak in een overstap naar een andere verzekeraar. Overstappen kan overigens tot 31 december 00.00 uur. Je hebt dus nog even de tijd voor brommerverzekering vergelijken. En als je dan toch gaat doen, check dan ook meteen de rest van je verzekeringen. Tip; kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder. Kijk naar het totaalplaatje en vooral naar de prijs- kwaliteitsverhouding.

De allrisk is de duurste van de beschikbare basisverzekeringen

Zoals gesteld is een WA verzekering verplicht. WA staat voor wettelijke aansprakelijkheid. Dat betekent dat je met een dergelijke verzekering alleen verzekerd bent voor de schade die je aanricht aan anderen. Voor de eigen schade geldt geen dekking. Ga jij je brommerverzekering vergelijken, dan zie je al snel dat dit ook meteen de goedkoopste brommerverzekering is. Je kunt ook kiezen voor een WA+ verzekering. In dat geval ben je nog steeds niet verzekerd voor de schade als gevolg van een ongeval, maar nu wel voor schade aan de brommer vanwege bijvoorbeeld brand, zoals de brommer ook verzekerd is tegen diefstal. In dat laatste geval dien je overigens wel over een goedgekeurd slot te beschikken. Met de uitgebreide all risk verzekering is de schade die je aan de eigen brommer oploopt ook verzekerd. Het zal geen verrassing zijn dat dit de duurste basisverzekering is.

Je kunt prima de basisverzekering verder uitbreiden

Kies je voor een WA of een allrisk verzekering dan kun je vaak wat spelen met de hoogte van het eigen risico. Zo kun je besluiten dat eigen risico te verhogen, zodat de maandelijkse premie naar beneden gaat. Het is wel goed om als brommerverzekering vergelijken jouw aandacht heeft, te letten of deze optie beschikbaar is. Veel mensen gebruiken de mogelijkheid om het eigen risico te verhogen overigens. Je kunt de basisverzekeringen verder uitbreiden. Dit kan bijvoorbeeld met de opzittendenverzekering. Jij en de opzittende zijn dan verzekerd als je bij een ongeval betrokken raakt en blijvend invalide raakt. Wat ook handig kan zijn is een aanvullende verzekering in de vorm van pechhulp. Dan weet je dat je snel geholpen wordt als je met pech langs de weg staat. Overigens geldt een dergelijke service vaak alleen voor je woonplaats. Brommerverzekering vergelijken? Check dan ook tot hoe ver de pechhulp reikt.

Het is altijd goed te kiezen voor een rechtsbijstandverzekering

Het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering is ook al aan te raden. Mocht je in conflict raken na bijvoorbeeld een ongeval of weigert de tegenpartij te betalen? Dan heb je altijd juridische hulp en dan heb je dan ook vaak hard nodig. Het is sinds enige jaren mogelijk om elk jaar van verzekeraar te wissen. Daarom is brommerverzekering vergelijken iets wat ontzettend veel mensen doen in de laatste maanden van het jaar. Je brommerverzekering vergelijken geeft je inzicht in de premie die je betaalt. Is dat conform de markt of betaal je teveel? In dat laatste geval kun je kiezen om een andere verzekeraar te kiezen. Aan de andere kant is het vooral zaak je niet alleen te focussen op de prijs. Kijk breder en check vooral de prijs- kwaliteitsverhouding. Kijk dus wat wel en niet gedekt wordt voor de prijs die je betaalt. Overstappen naar een andere verzekeraar kan overigens tot 31 december, 00.00 uur. Dat lijkt nog ver weg. Maar waarom zou je het vergelijken van verzekeringen zo lang uitstellen?

De gevolgen van onderverzekering kunnen desastreus zijn

Hoewel de meeste mensen een brommerverzekering vergelijken op basis van alleen de prijs, is het goed breder te kijken. De gevolgen van onderverzekering kunnen desastreus zijn. Zeker jongeren willen nog wel eens wat overmoedig zijn in hun hang naar vrijheid. Dan is het goed om goed verzekerd te zijn. Verzekeren is niet alleen een kwestie van moeten, het is ook voor je eigen bestwil. Overigens vallen ook de speed bikes tegenwoordig onder de brommerverzekering. Dit zijn de extra snelle elektrische fietsen die voorzien zijn van een kentekenplaat. Volgens de wet worden deze voertuigen gezien als een bromfiets en daar hoort dus ook een brommerverzekering bij.