Wistjij
Image default
Woningen

Binnenverlichting voor elke soort woonkamer

Verlichting speelt een hele belangrijke rol in elke woonkamer; het schept namelijk een bepaald soort sfeer in de omgeving. Naast dat verlichting sfeervol kan zijn, heeft het ook een functioneel belang. Door de indeling van de lampen in je woonkamer zorgvuldig te bepalen, is het mogelijk om tot een ultiem resultaat te komen. Zo kun je kiezen uit verschillende soorten hanglampen, bijvoorbeeld een kroonluchter. Maar ook vloerlampen of spots kunnen een bepaalde charme met zich meebrengen. Kortom, er is genoeg keuze voor elke smaak!

Hang- en plafondlampen

De basis van een goed verlichte woonkamer begint bij een plafondlamp. Deze zorgt ervoor dat het licht gelijk verdeeld wordt over de gehele kamer en is dus soms iets te fel voor een gezellige borrel of een romantisch avondje. Deze lamp is wel perfect indien je in de avond voldoende licht wil hebben om bijvoorbeeld nog te kunnen werken. Hanglampen worden vaak aan het plafond bevestigd en kunnen zowel sfeervol als functioneel zijn. Wil je graag een knusse sfeer creëren? Dan is de rotan hanglamp een uitstekende optie. Het is mogelijk om te kiezen voor lampen met een dimmer, zodat het mogelijk is om de lichtsterkte aan te passen op verschillende situaties. 

Functionele vloerlampen

In de meeste woonkamers kan een stijlvolle vloerlamp niet ontbreken in bijvoorbeeld de sfeerhoek. Als je graag een boekje leest, kan zo’n lamp ook een goede functie als leeslamp. Vloerlampen worden vaak geplaatst naar een comfortabele zitstoel of naast de bank. Een vloerlamp neemt vaak niet veel ruimte in beslag en kan makkelijk verplaatst worden. Ideaal dus voor als je het leuk vindt aan je inrichting te sleutelen, of als het gewoon even beter uit komt dat de lamp ergens anders staat..

Spots

Met verschillende soort spotjes, van modern tot landelijk, maak je jouw woonkamer helemaal compleet. Spots zijn namelijk een vorm van gericht licht, welke subtiel en mooi is vormgegeven. Tevens zorgen spots voor een sfeervol indirect lichteffect. Je kunt ze boven de eettafel of salontafel monteren, echter geeft dit het beste effect als je ze niet rechtstreeks naar beneden laat schijnen. Als je juist voor een bepaald accent wil zorgen, zijn spotjes perfect. Hangt er een mooi kunstwerk aan de muur dat je extra wilt belichten? Dan kunnen spots erg handig zijn. Er zijn eenvoudige spots verkrijgbaar, maar ook met een design. De keuze is aan jou!

Vind de lamp die bij jou past bij Lampentotaal.nl

Ben je enthousiast geworden en zou je graag de perfecte lampen voor bij jou thuis willen uitzoeken? Neem dan eens een kijkje op Lampentotaal.nl. Zij hebben een groot assortiment aan verschillende soort lampen, voor in elke kamer in huis, maar ook voor op kantoor. Door een geselecteerd aantal leveranciers voldoen zij aan de hoogste kwaliteitsnorm, zodat jij het meeste plezier uit je lamp kunt halen. De prijs- kwaliteitsverhouding is uitmuntend!