Wistjij
Image default
Woning en Tuin

Beuk haagplanten online bestellen

Er zijn veel verschillende soorten planten die je goed kan gebruiken om in een tuin of plantsoen te zetten. Vooral de beuk haagplanten zijn bijzonder geschikt als afscheiding van een tuin. Deze planten zijn in drie verschillende soorten te vinden.

  • Haagbeuk
  • Groene beuk
  • Rode beuk

Als eerste de haagbeuk. Deze plant bestaat ook weer uit diverse andere soorten. Voordeel is dat deze plant makkelijk voor een afscheiding van een tuin kan worden gebruikt. Deze plant groeit snel en is daarom geschikt om snel een dichte heg te krijgen. Het houdt nieuwsgierige buren op afstand. Tevens kan deze heg ervoor zorgen dat je lekker in de tuin kan zitten. Wat leuk is aan deze plant is dat de bladeren in de herfst groene aderen krijgen en er later in het voorjaar katjes aan groeien die dienen als voedsel voor de vogels. 

Onderhoudt van de beukenhaag goed

Ondanks dat de beukenhaag in de winter zijn bladeren los laat wil dit niet zeggen dat deze heg niet geschikt zal zijn voor afscheiding van een tuin. Het is maar waarvoor je kiest. Daarom is het belangrijk om voordat je hier bij Haagplanten Heijnen een bestelling gaat plaatsen, je weet welke heg je het liefste in jouw tuin wilt hebben. Laat je daarom goed informeren over de beuk haagplanten.

De groene beuk heeft vooral in de herfst een mooie kleur. Een mooie koperachtige oranje kleur en bruine tinten. Bijzonder mooi, maar ook de haag laat in de winter de blaadjes vallen. Dan is er de rode beukenhaag. Ook deze plant laat in de winter de blaadjes vallen, maar staat over het algemeen bekend als de koperen beuk.