Wistjij
Image default
Gezondheid

5 tips voor het poetsen van uw tanden

Als het gaat om de verzorging van je tanden, is tandenpoetsen een van de belangrijkste dingen die je kunt doen. Maar al te vaak poetsen mensen hun tanden niet goed. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat u uw tanden de best mogelijke reiniging geeft.

1. Kies de juiste tandenborstel

Er zijn tegenwoordig allerlei verschillende tandenborstels op de markt, dus het is belangrijk om er een te kiezen die bij u past. Als u bijvoorbeeld gevoelige tanden hebt, kunt u beter kiezen voor een borstel met zachter haar. En als u grotere tanden hebt, hebt u misschien een tandenborstel met stevigere haren nodig om alle hoekjes en gaatjes te bereiken.

2. Gebruik de juiste techniek

Het gaat niet alleen om het kiezen van de juiste tandenborstel – het is ook belangrijk om de juiste techniek te gebruiken bij het poetsen. Voor de beste resultaten houdt u uw tandenborstel in een hoek van 45 graden ten opzichte van uw tandvlees en maakt u zachte cirkelvormige bewegingen. Vergeet niet de achterkant van uw tanden te poetsen en een lichte heen-en-weergaande beweging over uw tong te maken om eventuele bacteriën te verwijderen.

3. Haast u niet

Het is belangrijk dat u de tijd neemt om uw tanden te poetsen. Als u zich haast, geeft u uw tanden niet de aandacht die ze verdienen. Probeer minstens twee minuten te poetsen en zorg ervoor dat u alle oppervlakken van uw tanden bereikt.

4. Spuug, niet spoelen

Als je klaar bent met poetsen, is het belangrijk om de tandpasta uit te spugen in plaats van weg te spoelen. Spoelen betekent dat je de fluoride die nog op je tanden zit wegspoelt, wat belangrijk is om gaatjes te voorkomen.

5. Probeer een elektrische tandenborstel

Als u het moeilijk vindt om uw tanden goed te poetsen, of als u het proces gewoon gemakkelijker wilt maken, kunt u proberen een elektrische tandenborstel te gebruiken. Deze tandenborstels kunnen effectiever zijn in het verwijderen van tandplak en bacteriën, en ze kunnen ook gemakkelijker te gebruiken zijn als u beperkte mobiliteit heeft. Als u deze eenvoudige tips volgt, weet u zeker dat u uw gebit zo goed mogelijk schoonmaakt.