Wistjij
Image default
Aanbiedingen

4 tips voor een beginnende hockeytrainer

4 tips voor een beginnende hockeytrainer

Ben jij net zo enthousiast over hockey als wij? En wil je graag andere spelers beter maken? Dan is een functie als hockeytrainer ideaal voor jou. Voor een trainer zijn enthousiasme en leergierigheid de twee belangrijke eigenschappen waar je over moet beschikken. Probeer jezelf te onderscheiden van andere trainers, zodat jij opvalt. In deze blog lees je vier tips die je hierbij gaan helpen. Benieuwd welke dit zijn? Lees dan snel deze blog!

 

  1. Zorg voor plezier

Misschien wel het belangrijkste dat je in een team kan creëren: plezier. Wanneer jij spelers het hele seizoen enthousiast wil houden, is plezier het allerbelangrijkste. Natuurlijk moet er hard gewerkt worden op een training, maar wanneer je dit combineert met plezier houd je én de spelers tevreden, én verbeter je de prestaties van het team. Jouw spelers leren namelijk beter wanneer ze plezier hebben.

 

  1. Creëer een band met je team

Dit punt hangt redelijk samen met onze eerste tip. Creëer een band met je team. Je wil namelijk dat de spelers voor jou door het vuur gaan. Wanneer de band tussen jou en je spelers goed is, zullen ze sneller ideeën van jou aannemen. Hierdoor kun je je team nog makkelijker naar jouw hand zetten. Gebruik hiervoor dus ook dat stukje plezier. Leer je spelers kennen en laat spelers jou kennen. Gebeurt dit op de juiste manier? Dan durven wij te garanderen dat dat extra punten gaat opleveren.

 

  1. Doelstellingen en planningen

Willen de spelers voor jou door het vuur en maken ze genoeg plezier? Dan is het goed om na te denken over wat je wil bereiken met jouw team. Wat zijn de doelstellingen en op welke plek wil je het einde van het seizoen graag eindigen. Om de lange termijndoelstelling te behalen, is het goed om ook korte termijndoelstellingen toe te voegen. Deel deze doelstellingen ook met je spelers. Wanneer je samen achter dezelfde doelen staat, creëer je duidelijkheid en rust. Op deze manier jaag je als één team de doelen na.

 

  1. Ieder individu leert anders

Tot slot misschien een vanzelfsprekende tip, maar erg belangrijk om rekening mee te houden. Ieder individu leert anders. Sommige spelers hebben dus misschien ook een andere uitleg nodig. Heb jij door hoe je jouw spelers het best kunt motiveren? Dan haal je echt het maximale uit je spelers.

Ben jij op zoek naar een webshop waar je voor een scherpe prijs kwalitatieve hockeymaterialen kunt aanschaffen? Bekijk dan eens de website van Hockeypartner: dé partner in hockeymaterialen!

 

https://hockeypartner.nl/