Wistjij
Image default
Aanbiedingen

4 tips om een onvergetelijk straatfeest te organiseren

De zomer komt eraan en dat betekent dat het weer tijd is om een fantastisch straatfeest te houden. Het is natuurlijk altijd even overleggen wie er verantwoordelijk wordt voor de organisatie en misschien bent u dit jaar wel aan de beurt. Maar geen zorgen, want wij geven u in deze blog 4 tips waarmee u gegarandeerd een onvergetelijk feest organiseert. Lees snel verder om er achter te komen hoe u dat doet!

 

Tip 1: Brainstormsessie

Een goede voorbereiding is het halve werk, daarom is het belangrijk dat u begint met brainstormen. Denk samen met de buren na over hoe het feest gehouden gaat worden. Zo krijgt u een beter beeld van hoe iedereen het feest in gedachten heeft. Het is natuurlijk lastig om met alle buren te overleggen, maar er zullen er altijd een paar zijn die graag helpen bij het vormgeven van het feest. Bedenk zoveel mogelijk ideeën en schrijf ze op, geen enkel idee is te gek. Uit die ‘gekke’ ideeën, komen altijd de leukste en origineelste feestjes.

 

Tip 2: Vergunning aanvragen

Meestal heeft u geen vergunning nodig voor het aanvragen van een straatfeest. Vaak is het voldoende wanneer de gemeente op de hoogte wordt gebracht dat de straat voor een korte periode wordt afgesloten. Wel moet u in dit geval aan de vergunning vrije voorwaarden voldoen. Het is dus wel handig om even de voorwaarden even te controleren. Wanneer u aan een grote en drukke straat woont, dan is het wel nodig om van te voren een vergunning aan te vragen. Doe dit wel op tijd, want bij de gemeente duurt het verwerken van zo’n vergunning meestal wel een tijdje.

 

Tip 3: Veilig de weg afzetten

De kans is groot dat tijdens het buurtfeest een deel van de straat moet worden afgezet. De makkelijkste manier om dit te doen, is door het plaatsen van hekken. Heeft u deze niet tot uw beschikking? Dan kunt u een kijkje nemen tussen de afzethekken van Visser & Visser. Deze zijn geschikt om veilig de weg af te zetten.

 

Tip 4: Een buurtfeest voor jong en oud

De buurt bestaat waarschijnlijk uit mensen met verschillende leeftijden, jong en oud. Daarom is het leuk als er voor iedereen iets te doen is. Zo kunt u zorgen voor verschillende spelletjes die gespeeld kunnen worden en het huren van een springkussen is ook altijd een goede optie. Leuke muziek voor op de achtergrond mag natuurlijk ook niet missen tijdens het buurtfeest. Misschien zijn er een paar liefhebbers in de buurt die graag hun muzikale talenten willen laten zien tijdens het feest. Interactief entertainment is altijd goed en iedereen kan hier volop van genieten!

 

https://www.visserenvisser.nl/