Wistjij
Image default
Bedrijven

4 technieken om je rust te bewaren

Ja wij snappen het helemaal. Het is soms ontzettend lastig om jezelf te beheersen. Zeker wanneer iemand je uitdaagt en je de grootste moeite hebt om niet te ontploffen. Wanneer je de volgende trainingen volgt, blijf je helemaal zen.

Meditatietraining

Dit klinkt misschien zweverig, maar voor heel veel mensen zorgt het voor een positief effect op hun leven. Meditatie zorgt er vooral voor dat je je ademhaling onder controle houdt, waardoor je in stressvolle situaties rustig kunt blijven. Wanneer je deze training en een geweldloze communicatie training hebt gevolgd, blijf je in iedere situatie kalm

Assertiviteitscursus

Wanneer je je mond houdt in moeilijke situaties en niet laat merken dat je niet oké met de situatie bent, kan het op een gegeven moment zijn dat je alle opgekropte gevoelens er uitlaat. In zo’n geval kun je door de vele emoties wel eens dingen zeggen die je niet zo bedoelt. Bij een assertiviteitscursus leer je om sneller voor jezelf op te komen en dingen uit te praten.

Ga op stilteweekend

Wellicht heb je wel eens van een stilteweekend gehoord, want ze worden steeds populairder. Tijdens een stilteweekend breng je twee dagen in volledige stilte door dat wil zeggen dat je niet of nauwelijks praat. Ook niet met je medecursisten. Door hieraan mee te doen, leer je hoe belangrijk stilte is. Je ervaart dat stilte nuttiger is dan vloeken.

Volg een geweldloze communicatietraining

Wanneer je merkt dat erg fel kunt zijn tijdens ruzies, is een geweldloze communicatietraining iets voor jou. Dit wil niet zeggen dat je de slechterik bent, integendeel. Bij deze training leer je vooral om helder te communiceren en op een begripvolle manier op de ander te reageren, maar ook door jouw standpunt zo uit te leggen dat het ander begrip kan tonen. Geen loze verwijten meer dus, maar een goed en effectief gesprek.

https://vinetraining.nl/geweldloze-communicatie/